TOP

Textilia’s Fashion Powerlist: de longlist

Primeur! Dit jaar zal Textilia voor het eerst de Top 100 van meest invloedrijke, inspirerende en innovatieve mode-ondernemers van Nederland presenteren. Deze lijst, genaamd de Fashion Powerlist, bevat 100 namen van gezaghebbende mode-ondernemers die een uitzonderlijke presentatie leveren en de modebranche daarmee positief beïnvloeden. Op 17 oktober zullen de 100 namen bekend worden gemaakt die in de Top 100 staan. Op 4 november zal tijdens Textilia’s modecongres TME de officiële ranking worden gepresenteerd. De lijst zal jaarlijks verschijnen en wordt samengesteld door een onafhankelijke vakjury en de redactie van Textilia. Volg de Powerlist op Twitter #Powerlist. En kijk hieronder naar de longlist!
  • Addy van den Krommenacker: Addy van den Krommenacker is een Nederlandse couturier. Hij lanceert zijn eerste collectie in 2002 tijdens de Beau Monde Fashion Awards. In het daaropvolgende jaar toont hij zijn eerste volledige collectie. De collecties van Van den Krommenacker bestaan veelal uit avondkleding en dag- en tricotcreaties. In 2007 wordt de couturier door de organisatie van AltaModa uitgenodigd om zijn collectie te tonen tijdens de Haute Couture fashionweek in Rome. In september 2007 mag hij de ‘look of the year’ award voor beste buitenlandse bijdrage aan de haute couture in ontvangst nemen in Taormina, Sicilië. Van den Krommenacker’s creaties zijn onder andere te zien in de Italiaanse Vogue, Collezione, Cheri Sposa en op Fashion TV. In het najaar van 2008 zit hij in de Jury naast Tyra Banks bij het tv-programma America’s Next Top Model en wordt zijn collectie getoond tijdens de laatste runway show in de finale uitzending van ANTM. Voor de finale uitzending kleedt hij ook presentatrice en topmodel Tyra Banks. Het tv programma wordt wereldwijd uitgezonden in 130 landen. Als beloning voor zijn internationale inzet en prestaties wordt Van den Krommenacker geridderd in de Orde van Oranje Nassau. 
  • Alphons Schouten: Alphons Schouten is oud-voorzitter van MODINT, de ondernemersorganisatie voor mode, interieur, tapijt en textiel. Het voorzitterschap combineert Schouten ruim zeventien jaar met zijn zakelijke carrière. In maart 2013 wordt Schouten koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Ook ontvangt hij een gouden speld van MODINT. Hij krijgt de onderscheiding op grond van zijn grote bestuurlijke verdiensten voor de nationale kleding- en textielbranche.
  • Anne-Claire Petit: Anne-Claire Petit is al zeventien jaar creatief directeur van de Modefabriek BV. Het directeurschap deelt zij samen met Lucel van der Hoeven, Rick van Rijthoven en Caroline Krouwels. Haar inbreng van conceptuele en creatieve invulling aan het evenement wordt als erg belangrijk ervaren. Ze werkte van 1986 tot 1990 als ontwerper voor Esprit en werd in 1990 eigenaar en ontwerper van haar eigen accessoirelabel genaamd Anne-Claire Petit Accessoires. Het label is onder andere bekend van de sjaalcollecties. In 2002 maakte Petit de overstap naar kids- en homecollecties. Haar liefde voor handwerk en oude ambachten, die zij heeft opgedaan tijdens haar studie op de Design Academy in Eindhoven, zijn nog steeds kenmerkend voor de collecties. 
  • Arno Scheidmann: Arno Scheidmann is al achttien jaar mede-eigenaar van Karma Bella. Het bedrijf valt onder de Beumkes Groep. Karma Bella is een loonconfectie-service organisatie die loonconfectie-werkzaamheden verricht in Oost-Europa, ten behoeve van haar opdrachtgevers. Scheidmann gaat vooral over de productie en is al vele jaren achter de schermen betrokken bij de ontwikkeling van collecties voor diverse (global) brands en private labels. Vanaf 1995 heeft het bedrijf al miljoenen kledingstukken geproduceerd via eigen vestigingen in Polen en Macedonië. De ondernemer is ook actief Modint-lid en neemt regelmatig deel aan diverse ‘rond de tafel thema’s’ en is daarnaast ook deelnemer aan de Peergroup; CBI feedback apparel. Scheidmann is ook actief bij fondsenwerving voor goede doelen en heeft nu de functie van zonevoorzitter bij de Lions.
  • Barbara Brenninkmeijer: Barbara Brenninkmeijer is al zes jaar eigenaar van haar eigen modelabel genaamd BY-BAR. Van 2001 tot 2004 werkt Brenninkmeijer als inkoper voor Capstanbay, na vijf jaar in een vergelijkbare functie bij de Miss Etam Group. Voor haar werk is Brenninkmeijer veel op reis en doet ze inspiratie op voor een eigen label. BY-BAR is geen totaalcollectie, maar een wisselende samenstelling van tops en accessoires van natuurlijke materialen als wol, zijde, lamsleer en half edelsteen. Ieder artikel wordt door Barbara zelf ontwikkeld en is ondergebracht bij zelfgekozen leveranciers. Ze reist dan ook vier keer per jaar af naar India en ontmoet daar al haar leveranciers.
  • Bart Koene: In de zomer van 1986 begint Bart Koene met het maken van zwembroeken, volgens eigen zeggen uit verveling. In korte tijd verkoopt hij ze allemaal, wat hem er in 1992 toe doet zetten zijn eigen merk Barts op te richten in Nederland. Van zwembroeken maakt Koene de overstap naar winterkleding. Zijn doel is Europa’s nummer één te worden in winteraccessoires. Inmiddels heeft Barts anno 2013 al bijna driehonderd winkels in Amerika en bijna vijfduizend winkels in Europa die zijn kleding verkopen. 
  • Bart Maussen: Bart Maussen is al ruim acht jaar oprichter en eigenaar van de Dutch PR Group, een bureau gespecialiseerd in communicatie en public relations. De Dutch PR Group ondersteunt organisaties, merken en personen in het ontwikkelen van communicatiestrategieën en bij het vinden van de beste bureaus in binnen en buitenland. Het runnen van de Dutch PR Group is slechts één van Maussen’s bezigheden. Hij is ook mede-eigenaar van Maussen Family Confidants, eigenaar van Maussen Communicatie en PR, mede-eigenaar van Amsterdam Fashion Week B.V. en mede-eigenaar van Salon Waldorf. 
  • Bas Kosters: Bas Kosters is ontwerper. Hij begon met de studie Fashion and Clothing aan het Rijn IJssel College in Arnhem en studeert in 1997 af. Na deze opleiding studeert hij Fashion Design aan de AKI Academy of Fine Arts in Enschede. Hier behaalt hij zijn graad in 2001 met zijn collectie ‘Containerkoninginnen’. Na AKI volgt hij een master aan het Fashion Institute Arnhem. In 2003 studeert hij af met de collectie ‘Two Teacups and a Frying Pan’. Met deze collectie neemt hij deel aan de verkiezing voor de Robijn Fashion Award. Na het winnen van de award krijgt Kosters bekendheid bij het grote publiek. In 2005 start hij de ‘Bas Kosters Studio’, waar hij al zijn werk onderbrengt. Kosters ontwerpt niet alleen kleding, maar hij schildert ook, illustreert en maakt poppen, objecten en installaties. Zijn werk is voor de kenner gelijk herkenbaar door een opulent kleurgebruik, intensieve materiaalbewerkingen en gebruik van de zo herkenbare figuratieve kleurrijke prints. De afgelopen 3 jaar heeft hij onder andere samengewerkt met Bugaboo, Coca-Cola Light, Kuyichi Jeans, Mattel Europe en Heineken. 
  • Bas Zoomers: Bas Zoomers is samen met Richard van Roon al bijna tien jaar directeur en aandeelhouder van Zoomers B.V. Het bedrijf staat bekend om zijn winkels in het oosten van het land, waaronder de eerste ModeMall van Nederland in Wilp. Andere Piet Zoomers winkels zitten in Lochem, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Doetichem, Arnhem, Zwolle en Apeldoorn. Sinds september vorig jaar heeft het bedrijf een Citystore in Den Bosch geopend met niet alleen een winkel, maar ook een fashion café. Daarnaast is Zoomers sinds twee jaar ook eigenaar van de Just Brands Store in Zwolle.
  • Ben Hilgersom: Ben Hilgersom is algemeen directeur van modemerk 10FEET.  Hilgersom gaat vooral over de productie. Hij is sinds 1989 werkzaam in de mode. Hij begint zijn carrière bij het label ‘News’ als junior sales. Na een aantal salesfuncties in vaste dienst en als zelfstandig agent begint hij in 1993 met een eigen label en bedrijf. In het najaar van 1999 introduceert hij het label 10FEET. De kracht van het merk ligt onder andere bij het ontwerpteam dat met hun drive en durf ervoor zorgt dat na bijna vijftien jaar de klant nog steeds positief verrast wordt en het merk daardoor steeds blijft ontwikkelen. 
  • Benny Dekker: Benny Dekker is sinds 2001 oprichter, eigenaar en ontwerper van het kindermodemerk ‘Vingino’. De naam van het merk is een samenstelling van de namen van zijn zonen: Vince en Gino. Samen met zijn schoonvader wist Dekker het bedrijf van de grond te krijgen. Vanuit het hoofdkantoor in Ermelo wordt elke dag gewerkt aan de realisatie van de nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Naast het maken van goede en betaalbare kleding, steunt het bedrijf ook kinderhulporganisatie SOS Kinderdorpen. Niet alleen in Nederland heeft het merk een groot aantal verkooppunten, maar ook in landen als België, Duitsland, Scandinavië en Italië. Vingino heeft ook een eigen schoenen- en brillencollectie die aansluit bij de collecties.
  • Bernd Damme: Bernd Damme start zijn carrière vroeg. Als tiener verrast hij de voormalige minister-president Balkenende met zijn schoolessay waarin hij onder de titel ‘The new deal’ beschrijft hoe Nederland een tweede gouden eeuw zou kunnen inluiden. Op zijn zestiende is hij oprichter en hoofd van Eye-wear.nl, de online marktleider in zonnebrillen. Het bedrijf wordt een internationaal succes. Het is dan ook het eerste bedrijf met een Facebookwinkel. Begin 2013 werd Eye-wear.nl verkocht aan een Nederlands consortium, bestaande uit: Citylens B.V, Crystal Beheer B.V. en Monobrands.nl -onderdeel van EEN Media B.V. Ook nu zit hij niet stil. Hij is medeoprichter en CMO (Chief Marketing Officer) bij mannenmodemerk Cravatta Pelliano. Daarnaast is Damme vicevoorzitter bij Young Entrepreneurial Sagamores Foundation en e-commerce directeur bij NewTeam. Samen met medeoprichter van Pelliano, Steijn Pelle, ontvangt hij in 2012 de Sprout ‘Best Young Entrepreneur Of The Netherlands’ titel voor het opzetten van het mannenmerk.
  • Brigit van den Beemt: Brigit van den Beemt is samen met Peter Blaas eigenaar van Perfectly Basics, de eerste multi-brandwebshop in Nederland. Daarnaast doet ze ook de styling en de inkoop voor de webshop die nu ruim zes jaar bestaat. De webwinkel verkoopt basics van onder andere Paul & Joe, Calvin Klein, Dior, Repeat, Missoni en See by Chloé. Daarnaast is ze ook oprichter van de website Fashion Mission, een uitgebreide startpagina naar exclusieve mode en beautywebsites. 
  • Bob Rijnders: Bob Rijnders richt in 1995 Best of Brands op in Hoogland. Door het succes van de winkel verhuist Rijnders in 1999 naar een groter pand. Bij de opening van de nieuwe winkel beschildert Herman Brood een paar broeken. Later wordt het naastliggende gebouw er ook bijgetrokken, waardoor de winkel een oppervlakte van 650m² krijgt. Het merkenpakket is divers en loopt van Scotch & Soda tot G-star en van Diesel tot Hugo Boss. In 2009 brengt Rijnders zijn eigen jeanslijn onder de naam Butcher of Blue. In 2010 creëert Rijnders samen met Jason Denham (the Jeansmaker) the Bucher jeans waarvan er honderd worden gemaakt en verkocht. Dragers houden een Denim Diary bij en na een jaar keren de broeken weer terug naar de makers om er een boek en een expositie over te maken. 
  • Carlo Wijnands: Carlo Wijnands is sinds 2011 programmadirecteur van de Amsterdam Fashion Week. Wijnands is sinds 1990 actief in de modebranche waar hij zich richt op het geven van advies en begeleiding van design labels en jong modetalent. De fashion consultant is al langer betrokken bij AIFW. Wijnands heeft zij bachelor Fashion Design in 1989 gehaald aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Later is hij hier ook drie jaar leraar geweest.
  • Caroline Krouwels: Caroline Krouwels stond aan de wieg van de Modefabriek en deelt samen met Anne-Claire Petit, Lucel van der Hoeven en Rick van Rijthoven als sinds 1996 het directeurschap. Ze is hier creatief directeur. Krouwels begint haar modecarrière in 1986 als ontwerper en directeur van modemerk X-as. Dit werk doet ze tot 1996, waarna ze begint met haar eigen onderneming ‘Krouwels Fashion Concepts’. Het bedrijf heeft nationale en internationale klanten. Daarnaast is ze sinds anderhalf jaar ook creative general manager voor Bijenkorf. 
  • Chantal Vermeer: Chantal Vermeer heeft drie dameskledingzaken genaamd Mevrouw Vermeer. Deze zijn gevestigd in Tilburg, Goirle en Breda. Dat ze bijzondere modeshows organiseert, blijkt wel uit het feit dat ze de koudste modeshow in de Nederlandse geschiedenis organiseerde in een koelcel. Maar dat is niet de enige spectaculaire show van Vermeer. Zo organiseerde ze ook de hoogste modeshow in een luchtballon die zweefde tussen de plaatsen Tilburg en Rijen. 
  • Christine Boland: Christine Boland is al sinds 1985 trendanalyst. Ze brengt trends, drijfveren en kansen helder in beeld. Wereldnieuws en maatschappelijke ontwikkelingen zijn bron van inspiratie. Ze deelt haar analyses en inzichten op een aanstekelijke wijze met haar publiek, die op allerlei manieren met een consument te maken hebben. Met Boland’s mindsets kunnen productontwikkelaars, ontwerpers, beleidsmaker, marketingmanagers hun stijlformules vastleggen. Ze geeft ook haar visie weer in praktische trendbroeken. Haar klantenkring omvat verschillende soort sectoren en branches in binnen- en buitenland. In april 2012 won ze de award ‘Trendwatcher of the year 2012’ in de categorie fashion & design
  • Claes Iversen: Claes Iversen is geboren en getogen in Denemarken. Nadat hij zijn school heeft afgemaakt, verhuist Iversen naar Nederland, met de droom een modelabel te starten. Na vijf jaar in de financiële sector te hebben gewerkt, begint hij in 2002 met studeren aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst. In zijn derde jaar wint hij de BLVD Modeprijs, waardoor hij makkelijker terecht kan als stagiair bij Viktor & Rolf. Vlak na zijn afstuderen wordt Iversen genomineerd voor de Frans Molenaar Prijs, waar hij tweede wordt. Hij volgt een master bij Fashion Institute Arnhem die hij in 2008 haalt met zijn collectie die hij op Fashion Week Parijs laat zien. Dat jaar wint Iversen ook de Marie Claire Prix de la Mode voor beste nationale designer. In 2010 opent Iversen zijn eerste winkel in de Herengracht in Amsterdam. In augustus 2013 presenteert Iversen zijn tweede schoenenlijn. 
  • Claudia Willemsen: Claudia Willemsen is sinds 2003 oprichter en eigenaar van kindermodewebshop Kleertjes.com. De webshop verkoopt merkkleding en schoenen voor baby’s en kinderen en positiekleding voor aanstaande moeders. Met twee jonge kinderen kon zelf Willemsen niet de kinderkleding vinden die ze graag wilde. Zo begint ze met haar eigen webshop vanuit haar zolder. De online winkel wordt al snel succesvol en na een halfjaar verhuist Willemsen al naar een bedrijfspand. Nu, tien jaar later, is Kleertjes.com nog steeds een succesvolle onderneming die blijft groeien. Willemsen wint verschillende prijzen met Kleertjes.com, waaronder de Thuiswinkelawards ‘Beste webwinkel 2007’. In 2009 wordt Willemsen gekozen tot ‘Entrepreneur of the year’ en in 2011 komt daar ‘Porsche ondernemer van het jaar’ bij. 
  • Cor Molenaar: Cor Molenaar is retailspecialist. Na een studie economie volgt Molenaar meerdere studies en na het behalen van zijn masterdiploma op het vakgebied organisatiekunde, begint hij met zijn promotieonderzoek met de naam ‘toepassingsmogelijkheden van informatietechnologie’ in marketing. In 1999 krijgt Molenaar de benoeming als (deeltijd) Hoogleraar bij de vakgroep Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam. Naast onderzoek verzorgt hij ook een eigen keuzevak eMarketing binnen de reguliere masteropleiding. Naast zijn directeurschap bij adviesbureau eXQuo en het Hoogleraarschap is hij ook voorzitter van de Stichting Certificering Thuiswink Waarborg, lid van het examencollege van het NIMA (Nederlands Instituut Marketing), commissaris en adviseur Selexyz/de Slegte en lid van de adviesraad van diverse bedrijven.
  • Cora Kemperman: Cora Kemperman begint als inkoper van V&D en Peek & Kloppenburg. In 1976 richt ze samen met Gloria Kok de modeketen Mac & Maggie op. Vooral in de jaren tachtig heeft Mac & Maggie grote invloed op het straatbeeld. Toch stopt het duo in 1996 met hun succesvolle merk. In plaats daarvan starten Kemperman en Kok met het modemerk Cora Kemperman. Kemperman wil het bedrijf eigenlijk blijven runnen tot haar dood, maar besluit begin 2013 toch het stokje over te dragen aan haar nichtje Saskia Kemperman.
  • Daryl van Wouw: Daryl van Wouw is een Nederlandse ontwerper die bekend is om zijn ‘streetwise’ stijl. Na de modevakschool studeert hij aan de Kunstacademie in Den Haag en de Hogeschool voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij loopt tijdens zijn laatste studie stage bij Mart Visser en Donna Karan. Zijn afstudeercollectie wordt genomineerd voor de Robijn Fashion Award. In 2005 haalt hij een masterdiploma aan het Fashion Institute Arnhem. Nog geen jaar later toont hij zijn collectie aan de internationale pers tijdens de New York Fashion Week. Tot 2010 heeft Van Wouw twee jaar zijn eigen winkel aan de Prinsengracht. Tegenwoordig werkt Van Wouw veel in Shanghai en China waar hij zijn kleding laat vervaardigen. Hij komt nog alleen naar Nederland voor mode-evenementen en familiebezoek.
  • Dave van Benthem: Dave van Benthem is ceo bij Deco Brand & Retail Management. Deco Brand & Retailmanagement is een retailserviceorganisatie, gespecialiseerd in het midden-hoogsegment mannenmode en jeans. In april 2012 sluiten de leden van Hadac zich aan bij de retailorganisatie. Zij vormen binnen het bedrijf de groep Traders in Ladies Fashion (TIF), naast de bestaande groepen Authentic Basic Stores (ABS) en Leaders in Style (LIS). Deco heeft nu 130 leden. 
  • Dirk-Jan Stoppelenburg: Dirk-Jan Stoppelenburg is sinds 2007 algemeen directeur van modemerk Gant. Het bedrijf kent zijn oorsprong in 1949. Het merk heeft op dit moment 4600 verkooppunten in 60 landen. Voordat hij directeur van Gant wordt, is Stoppelenburg vijftien jaar werkzaam in FMCG (Fast Moving Consumer Goods) en werkt zeven jaar in Azië en vijf jaar in het Midden-Oosten. 
  • Edward de Jonge: Edward de Jonge is al sinds 1990 eigenaar van Azzuro Fashion Group. Het bedrijf heeft vier winkels waarvan drie winkels in de P.C. Hooftstraat. Azzuro richt zich met de collecties in de winkels op vrouwen en kinderen en verkoopt onder andere merken als Chloé, Stella mcCartney, Marni, Lanvin, en Isabel Marant. 
  • Erik Boer: Na ruim zeventien jaar in verschillende functies werkzaam te zijn bij de Bijenkorf, wordt Erik Boer in 2013 directeur bij Maison de Bonneterie. Hij neemt daar het stokje over van Willem Koster en is de eerste directeur sinds de oprichting in 1889 die niet door (aangetrouwde) familiebanden aan de Bonneterie gelieerd is. Eind juni vertrekt hij weer en komt hij terecht bij de HEMA als Manager Verkoop Service.
  • Ellen Snijder: Ellen Snijder richt vijf jaar geleden vanuit haar afstudeeropdracht Fashionchick op. Dit doet zij samen met drie mannen van het bedrijf No-Search. Snijder mist een centraal punt waar je de leukste modewebshops en mooie merken onder één dak kan vinden. Inmiddels is Fashionchick uitgegroeid tot een groot online platform met 530.000 unieke bezoekers per maand en ongeveer 500 aangesloten webshops. Daarnaast heeft het fashionportal niet alleen de Nederlandse markt veroverd, maar sinds kort ook Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Amerika met zusterwebsites die allemaal vanuit Amsterdam worden gerund. Het succes van Fashionchick heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf in vijf jaar is gegroeid van 4 naar 29 werknemers. Sanoma heeft op dit moment 55 procent meerheidsaandeel in Fashionchick. De website wordt deze zomer uitgebreid met het lanceren van een mannenvariant en aan het begin van het najaar wordt een kinderconcept gelanceerd. 
  • Eric Bijlsma: Eric Bijlsma is mede-eigenaar van het merk Scotch & Soda. In 2000 neemt Bijlsma, samen met Patrick Munsters en Joep Krouwels, het toen wat in verval geraakte merk over voor bijna 80 procent van Laurens Hompes. Na de overname weten de drie weer een ‘cool undergroundmerk’ van Scotch & Soda te maken. Het aantal verkooppunten weten ze ook razendsnel uit te breiden. In 2007 zijn het er 4000 en in 2011 al 7000. Ook zijn er dertig eigen Scotch & Sodawinkels opgezet in Nederland, België, Duitsland Spanje, Italië, Frankrijk, Turkije, Amerika, Australië en Canada. Het bedrijf is in 2011 rond de 100 miljoen euro waard en zo raakt Michael Karmer, algemeen directeur van Sun Capital, geïnteresseerd. Scotch&Soda is uiteindelijk aan Sun Capital verkocht. Bijlsma blijft samen met Krouwels en Munsters nog wel verbonden aan het bedrijf.
  • Erik Frenken: Erik Frenken studeert in 2002 cum laude af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Hierna volgt hij een masteropleiding aan het prestigieuze Central Saint Martins College in Londen. Hij wint onder anderen de ELLE Style Award voor ‘best Young designer’, de Central Saint Martins/Lancôme Innovation Award’ in Londen en de ITS-ONE Award’ in Italië. Hij werkt voor Alberta Ferretti en vier jaar bij Viktor & Rolf als hoofddesigner vrouwen. Daarnaast is hij ook hoofdontwerper bij Avelon – de voormalige premiumlijn van BlueBlood. BlueBlood gaat in 2010 failliet, maar Frenken en investeerder Ton van Dam zien hun kans schoon en zetten Avelon door. 
  • Fabienne Chapot: Fabienne Chapot is sinds 2006 oprichter en eigenaar van het tassen, accessoires- en schoenenmerk Fab. Voordat ze met het merk begint, studeert ze in 2004 af met de studie communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. De ondernemer wil na haar studie eerst gaan reizen en daarna zich pas aan een kantoorbaan wagen, maar op Bali raakt ze zo geïnspireerd in de cultuur en wat er allemaal gemaakt kan worden in combinatie met haar eigen creativiteit, dat ze vrij snel na terugkomst besluit een eigen merk op te zetten. Nu, ruim zes jaar later, verkoopt Chapot haar tassen en accessoires in vijftien landen wereldwijd en heeft 370 verkooppunten in Nederland. De droom van de ondernemer is om over tien jaar te verkopen in minimaal 25 landen. 
  • Fiona Hering: Fiona Hering is modejournalist. Ze begint na haar studie aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg als stagiaire bij De Telegraaf. Al vrij snel krijgt ze een vaste positie bij de krant als modejournalist; een functie die zij veertien jaar vervult. Daarna verhuist ze naar de weekendbijlage van De Telegraaf als algemeen verslaggever en columniste met haar wekelijkse column Fiona’s wereld. Na 21 jaar verlaat ze in 2009 De Telegraaf om aan de slag te gaan als ‘fashion features editor at large’ voor modetijdschrift Glamour. Ze neemt alle modeverhalen en interviews in binnen- en buitenland voor haar rekening. Ze schrijft ook modecolumns voor de stijl-bijlage van Het Parool. In 2012 maakt Hering de overstap van Glamour naar de Nederlandse Vogue waar ze als redacteur en columnist aan de slag gaat. Ze is ook vaste lifestyle-deskundige bij het programma RTL Boulevard. 
  • Floris & Reynier van Bommel: Van Bommel is een echt familiebedrijf, geleid door Reynier en Floris van Bommel. Van Bommel Schoenen is de laatste decennia sterk gegroeid, tegen het slechte economische tij van de schoenenbranche in. De broers groeien op in de luwte van de schoenfabriek, die al sinds de zeventiende eeuw bestaat. In hun jonge jaren zijn ze slechts zelden in het bedrijf van hun vader. Beiden hebben ze op die leeftijd niet het idee de zaak ‘in te moeten’. Pas op latere leeftijd zien de broers de interessante perspectieven die het bedrijf biedt. Reynier en Floris bereiden hun komst in de schoenmakerij voor met een uitgebreide werkstage in Europese steden. In o.a. Parijs, Milaan, Porto en Munchen leren Reynier en Floris het schoenontwerpen, stikken, kanten verven, leerlooien en al de andere vaardigheden die komen kijken bij de handmatige vervaardiging van een schoen. Uiteraard wordt ook ervaring in de verkoop opgedaan, Reynier in Parijs, Floris in Amsterdam. Reynier van Bommel wordt in 2002 op 28-jarige leeftijd commercieel directeur van Schoenfabriek van Bommel. Sinds 2009 is Reynier algemeen directeur van Schoenfabriek Wed.J.P. van Bommel.
  • Fokke de Jong: Fokke de Jong is sinds 2000 oprichter en algemeen directeur van Suitsupply. De liefde voor mode begint op zijn 27e wanneer hij start met het organiseren van kledingfeestjes bij de universiteit waar hij op dat moment rechten studeert. Daarna begint hij ook met verkoop vanuit de achterbak van zijn auto en zes maanden nadat hij zijn bachelor rechten behaalt, besluit De Jong te stoppen met verder studeren en begint met Suit Supply. In 2012 heeft het merk al meer dan 41 winkels in Europa en Amerika. De winkels zijn te vinden in steden als Milaan, Londen, Brussel, Amsterdam, New York en Chicago. In mei van dit jaar kwamen daar nog eens twee winkels bij, namelijk in Atlanta en Philadelphia. Er staan ook nog drie andere winkels op de planning in de plaatsen Seattle, Denver en Dallas.
  • Fons Cohen: Fons Cohen is al sinds 1997 oprichter en eigenaar van Imps & Elfs. Cohen leidt het kindermerk niet alleen. Jacqueline Streng is de creatief directeur. De collecties van het merk zijn verdeeld in een lijn voor pasgeboren baby’s en een lijn voor kinderen en te koop in 500 winkels wereldwijd. Imps & Elfs heeft agents en importeurs in Amerika, België, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Spanje, Noorwegen en in Zweden. Het hoofdkantoor en de ontwerpstudio zitten gevestigd in Amsterdam. In 2004 was Imps & Elfs één van de eerste merken die op een schonere en eerlijkere manier wilde gaan produceren. Het merk werkt samen met ‘fair trade’-keurmerk ‘made by’. Op het label van elk spijkerbroekje, gemaakt van biologisch katoen, staat een nummer dat je kunt intikken op de website; doormiddel van een track and tracesysteem is dan te achterhalen welke weg is afgelegd in de productie van de jeans. In 2007 toont het merk als eerste en enige kindermerk zijn collectie op de Amsterdam Fashion week.
  • Francisco van Benthum: Francisco van Benthum is ontwerper en sinds 2003 het gezicht van zijn eigen luxe mannenlabel Francisco van Benthum. Van Benthum begint zijn modecarrière direct na het afstuderen in 1995 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Direct gaat hij op zoek naar zijn eigen visie als ontwerper van mannenkleding, om zo de grenzen binnen de mannenmode op te zoeken en hiermee in zijn ontwerpen te spelen. Zo wordt bijvoorbeeld klassiek bij Van Benthum naar eigen interpretatie gebruikt en dat ziet men binnen de modewereld als dé kracht van de ontwerper. Zijn collecties zijn wereldwijd in geselecteerde winkels te koop en in Nederland in onder andere zijn eigen conceptstore in Amsterdam. In 2008 showt Francisco tijdens de modeweek in Parijs en vanaf datzelfde jaar tot 2010 is Van Benthum hoofdontwerper voor de mannenlijn van G-STAR voor de New York RAW collections, gepresenteerd tijdens de modeweek van New York. 
  • Frans Molenaar: Frans Molenaar is al jaren één van Nederlands bekendste couturier. In 1967 opent hij zijn eerste zaak in Nederland aan de Van Baerlestraat in Amsterdam. Elk halfjaar brengt hij een nieuwe collectie uit. In 2005 doet hij dat voor de tachtigste keer en ontvangt in dat jubileumjaar de Max Hevmans-ring, een euvreprijs. In 2003 ontwerpt Molenaar in samenwerking met Pearle brilmonturen, zowel gewone als zonnebrillen. In 2009 gaat hij een samenwerking aan met C&A en brengt meerdere keren per jaar een exclusieve dames- en herencollectie voor de winkelketen. Sinds 1995 is er de Frans Molenaar Couture Prijs, die hij zelf heeft uitgeroepen en ieder jaar bekostigd. Deze prijs is voor aanstormend couture talent en bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro en de nodige media-aandacht. 
  • Frans Torcqué: Frans Torcqué is manager bij Fourtosix, dat naast zijn eigen Cold Method ook labels als PRPS, DKNY en Nudie Jeans vertegenwoordigt en distribueert. Het agentschap Fourtosix en het herenmodemerk Cold Method werd al eerder opgericht door Alex Jansen maar Torcqué heeft dat in 2010 van hem overgenomen. Voor de overname was Torcqué al COO bij Fourtosix. 
  • Franklin van Blijdesteijn: Franklin van Blijdesteijn is eigenaar van stijlmodehuis Blijdesteijn in Tiel. Het familiebedrijf dat al vele jaren bestaat. Franklin begint niet meteen in de zaak van zijn ouders, maar heeft zijn eerste baan in een mantelfabriek waar hij alle kneepjes van het vak leert. Daarna wordt hij door zijn vader naar een aantal collega’s in het buitenland gestuurd waar hij het vak aan alle kanten leert, vooral in Zwitserland en Londen. In 1969 gaat Franklin dan echt aan de slag in de zaak van zijn ouders en weet meteen een aantal nieuwe dingen te introduceren, zoals marketing. Blijdesteijn is één van de eersten zaken in Nederland met een internetsite. Tot op de dag van vandaag wordt de website goed bezocht en houdt de familie de bezoekers op de hoogte van het laatste modenieuws.
  • Fred de la Bretonnière: Fred de la Bretonnière is een Nederlandse tassen- en schoenenontwerper. Hij begint in 1971 met zijn eerste winkel in Amsterdam. In 1972 wordt hij bekend door maatklompen, een soort Zweedse muilen waarvan het bovenleer ter plekke op de houten zool werd vastgespijkers. In 1976 wordt hij uitgeroepen tot beste schoenen- en tassenontwerper van Nederland. Het bedrijf van De la Bretonnière bestaat tegenwoordig uit drie merken: Fred de la Bretonnière, Shabbies Amsterdam en Fretons; de sneakerlijn van het merk. Het bedrijf heeft twaalf vestigingen in Nederland. 
  • Fred Elzas: Fred Elzas is al sinds 1969 eigenaar van Coltex Retail Group, het bedrijf dat merken als DIDI Fashion, Superstar en Steps exploiteert. Moment heeft het bedrijf 350 filialen in Nederland en België, waarvan 21 vestigingen in Amsterdam. 2300 mensen werken voor het bedrijf. Coltex is eigendom van Fred Elzas en zijn familie. Het is voortgekomen uit een textielwinkel die in 1903 in Alkmaar wordt geopend. Het hedendaagse Coltex wordt door de broers Fred en Jaap Elzas opgezet. Het pioniert niet alleen met franchiseformules, maar is ook de eerste modeketen die de streepjescode gebruikte voor logistiek en de kassa. 
  • Fred Gehring: Fred Gehring studeert in 1976 af van het Nijenrode Business School. Van 1997 tot 2006 is hij CEO van Tommy Hilfiger Europe B.V., daarna vervult Gehring dezelfde functie bij het dochterbedrijf Tommy Hifiger U.S.A. Inc.. Sinds 2006 is hij CEO bij Tommy Hifiger B.V.. In 2010 verkoopt eigenaar van Tommy Hilfiger B.V. Apax voor 2,2 miljard euro aan de Amerikaanse kledinggigant Phillips-Van Heusen Corporation (PVH) die ook eigenaar is van onder meer Calvin Klein.
  • Frits Helmstrijd: Frits Helmstrijd is sinds 1998 lid van de directie van Claudia Sträter en is sinds 2009 algemeen directeur. In 2012 neemt de Belgische beursgenoteerde onderneming FNG Group het modemerk over van 2Deal Ventures. Helmstrijd blijft echter aan het hoofd staan.
  • Geert Bastiaansen: Geert Bastiaansen is samen met Henneke Bastiaansen eigenaar van Bastiaansen Modestad in het Brabantse dorpje Bavel. De winkel bestaat uit 2000 m² verkoopoppervlakte. In 1993 nemen zij de winkel van Geerts’ moeder over, die in 1965 aanvankelijk start met een meubelzaak en daarna langzaam uitbreidt met kleding. Na de overname is er om de vier jaar rigoureus verbouwd. Ook verandert de koers van de winkel na de overname van klassieke kleding naar jeans en meer hippe merken. De doelgroep is breed, want de eigenaren verkopen kleding voor mannen, vrouwen- en kinderen. De eigenaren hebben niet alleen oog voor hun kleding, sieraden en schoenen in de winkel. Elke afdeling in de winkel heeft zijn eigen uistraling. De jeansvloer is jong en stoer, terwijl de damesafdeling juist chiquer is ingericht met kroonluchters en zwart/witte muren.
  • Geert de Rooij: Geert de Rooij vormt samen met Hans Demoed het modeduo The People of the Labyrinths. De twee beheren het modemerk al sinds 1984 en bouwt met sterren als Cher, Elton John en Steven Tyler van Aerosmith een imposante klantenkring op. Tijdens de Amsterdam Fashion Week van afgelopen januari heeft The People of the Labyrinths de eer om als één van de twee modemerken met een show het mode-evenement te openen in de Gashouder in Amsterdam. Het merk heeft al vanaf het begin een kenmerkende eigen stijl. Voor de kleding wordt alleen maar natuurlijke materialen gebruikt en met de hand bewerkt. In Nederland hebben de Rooij en Demoed twee winkels; één in Amsterdam en één in Arnhem. 
  • Gerda Van Ravenstein: Gerda Van Ravenstein begint op haar dertiende met werken in de schoenenwinkel van haar ouders. Rond 1975 start ze met een studie rechten. Na haar afstuderen werkt Van Ravenstein kort bij een advocatenkantoor, waar ze na een half jaar vertrekt vanwege het vele kantoorwerk. Veertig jaar geleden opent ze haar eigen boetiek in Amsterdam. Dries van Noten is de eerste modeontwerper wiens luxe confectiekleding zij koopt en vanaf 1993 in haar boetiek verkoopt. Met haar oog voor talent, trends en kwaliteit, heeft Van Ravenstein al tal van grote merken op de Nederlandse markt geïntroduceerd zoals Bernhard Willhelm, Martin Margiela of Viktor & Rolf.
  • Gert Jonkers: Jonkers en Van Bennekom zijn uitgevers en grafisch vormgevers van Fantastic Man: the gentleman’s style journal (opgericht in 2005) en The Gentle Woman (opgericht in 2010). Beide bladen zijn Engelstalig en komen ieder halfjaar uit. De twee zijn ook bekend van het glossy homotijdschrift Butt (opgericht in 2001), dat in 2011 stopt. Fantastic Man is niet gericht op homo’s, maar op alle mannen die van klasse, schoonheid en stijl houden. The Gentle Woman is een vrouwelijke tegenhanger van Fantastic Man. Jonkers en Van Bennekom geven hun bladen uit binnen hun eigen uitgeverij met de naam Top Magazines. 
  • Geert van de Weerdhof: Geert van de Weerdhof haalt zijn bachelor Economie en Business op de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij begint zijn carrière aan het hoofd van FMCG’s (Fast Moving Consumer Goods) en heeft zo veel kennis vergaard in sales, marketing en management. Hij is daarna voor zes jaar CEO en vice president voor Pearl Europe B.V. Hierna wordt Van de Weerdhof de nieuwe CEO van het moederbedrijf RFS Holland Holding. RFS Holland Holding is lijstaanvoerder van de Twinkle100 en eigenaar van Wehkamp.nl, Create2Fit, Lacent B.V. en Fonq.nl. 
  • Giovanni Colauto: Giovanni Colauto is sinds juli 2012 algemeen directeur van de Bijenkorf. Colauto is de opvolger van Jacob de Jonge en is geen onbekende bij het warenhuisketen. Hij bekleedt in de elf jaar voor zijn algemeen directeurschap de functie van financieel directeur. Voordat hij begint bij de Bijenkorf, is hij directeur finance & logistiek bij WE Europa. Daarvoor heeft hij financiële managementfuncties bij diverse bedrijven, zoals Hagemeyer, Coopers & Lybrand Management Consultants en Deli Universal. 
  • Han Bekke: Han Bekke treedt in 1971 in dienst bij de Nederlandse Economische Vereniging voor de confectie Industrie (NEVEC) en gaat aan het werk als stafmedewerker exportbevordering en handelspolitiek. Er volgen vele fusies met organisaties: de NEVEC met de vereniging van Tricot- en Kousenfabrikanten. Deze richten samen met het Sociaal Werkgeversbond voor de Confectie Industrie (SWVC) de Stichting Federatie Nederlandse Confectie-industrie (FENECON) op. In 2000 is Bekke samen met de toenmalige voorzitter Harry van Dalfsen de drijvende kracht achter de fusie van FENECON en NKC (Nederlandse Kleding Conventie) en ontstaat MODINT. Tussen 2005 en 2007 weten Bekke en Van Dalfsen de tapijtbranche (VNTF), textielbranche (VTN) en interieurbranche (INT) bij MODINT te integreren. Onder het bewind van Bekke keert MODINT terug naar de oorspronkelijke basis: marktexpertise, financiën, inkoop, productie, juridisch en personeel. Bekke legt zijn functie als algemeen directeur op 31 december 2012 neer en beëindigt ook zijn dienstbetrekking bij MODINT om het voorzitterschap van MODINT op te pakken.Naast zijn werkzaamheden bij MODINT is hij ook lid van de Raad van Advies van het AMFI. Op internationaal niveau werkt Bekke bij de IAF, de International Apparel Foundations als secretaris-generaal weer samen met IAF president Harry van Dalfsen. In maart 2013 krijgt Bekke de Grand Seigneur Spéciale, die voor de eerste keer werd uitgereikt.
  • Hans Demoed: Hans Demoed vormt samen met Geert de Rooij het modeduo The People of the Labyrinths. De twee beheren het modemerk al sinds 1984 en heeft met sterren als Cher, Elton John en Steven Tyler van Aerosmith een imposante klantenkring. Tijdens de Amsterdam Fashion Week van afgelopen januari heeft The People of the Labyrinths de eer om als één van de twee modemerken met een show het mode-evenement te openen in de Gashouder in Amsterdam. Het merk heeft al vanaf het begin een geheel eigen stijl en voor de kleding wordt alleen maar natuurlijke materialen gebruikt en met de hand bewerkt. In Nederland hebben de Rooij en Demoed twee winkels; één in Amsterdam en één in Arnhem. 
  • Hans Ouwendijk: Hans Ouwendijk heeft een masterdiploma voor Business en Economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Van 1995 tot 2006 is hij lid van het Raad van bestuur bij Mexx en werd begin 2005 benoemd tot lid van de Executive Council bij Liz Clairborne Inc. U.S.A. Nog voor Mexx heeft hij elf jaar voor Laura Ashley Plc gewerkt op verschillende managementfuncties in Europa, Groot Brittanië en Amerika. In 2006 heeft Ouwendijk samen met anderen Fashion Fund One B.V. en fr2 Capital B.V. opgericht. In 2009 stopt Ouwendijk als managing director bij Fashion Fund One B.V. Sinds september 2010 werkt hij als topman bij Vlisco Group. De Helmondse fabrikant Vlisco handelt in Afrikaanse batikstoffen. In 2011 moest het bedrijf tweehonderdvijftig extra werknemers aannemen vanwege de grote vraag naar stoffen. Slechts een heel klein deel van de omzet komt uit Nederland. Vlisco is vooral beroemd in Afrika, waar het 90 procent van de inkomsten genereert, de overige tien procent komt uit de V.S., Engeland, Frankrijk en een beetje Nederland.
  • Hans Ubbink: Hans Ubbink is modeontwerper en brengt onder zijn eigen naam drie collecties voor mannen en vrouwen per jaar. In Nederland heeft hij nu 200 verkooppunten. Na een avondopleiding op de academie in Arnhem gaat hij aan de slag bij Nederlandse merken als Soap Studio en Van Gils. In 1991 begint hij het mannenmodemerk JC Rags. Daarna, in 2000, start hij met een label onder zijn eigen naam. 
  • Hans van Dijk: Hans van Dijk is eigenaar van brandstore Van Dijk Waalwijk. De winkel wordt in 1953 opgericht door zijn ouders. De huidige winkel bestaat uit 2000 m2 met dames- en herenmode en heeft 80 personeelsleden. Van Dijk probeert met de winkel een ‘nieuwe beleving’ neer te zetten met grote merken uit Milaan, Parijs, Londen en New York en een bistro als onderdeel van de zaak. Hij besteedt ook veel aandacht aan de aankleding van de verschillende afdelingen binnen de winkel en probeert met zijn eigen ideeën de winkel duidelijk te onderscheiden van andere winkels. In 2005 won Van Dijk de Vakjury Retail Jaarprijs.
  • Harry Bijl: Harry Bijl werkt sinds 2007 bij Inretail, het voormalige CBW-Mitex en is verantwoordelijk voor Retail & Innovatie. Van 2004 tot 2007 is Bijl werkzaam als bedrijfsdirecteur voor de Clous Fashion Group. Daarvoor, van 1987 tot 2004, is hij werkzaam voor EURETCO als teamleider dames, heren, -en kinderinkoop. Daarnaast verzorgt hij ook aanbod voor groepen en individuele Retailers en ontwikkelde private labels. Ook geeft hij advies aan retailers over assortiment en is commercieel verantwoordelijk voor de afdeling mode.
  • Heleen Schouwenaar: Heleen Schouwenaar is directeur van online modewinkel Welikefashion.com. Welikefashion bestaat als sinds 2003 (toen onder de naam ‘netalsindefilm.nl’), maar sinds 2009 is Schouwenaar directeur van de webwinkel. Welikefashion verkoopt vooral trendmerken; snelle collecties ingespeeld op de trends van dat moment. 
  • Henneke Bastiaansen: Henneke  is samen met Geert Bastiaansen eigenaar van Bastiaansen Modestad in het Brabantse dorpje Bavel. De winkel bestaat uit 2000 m² verkoopoppervlakte. In 1993 nemen zij de winkel van geerts’ moeder over, die in 1965 aanvankelijk start met een meubelzaak en daarna langzaam uitbreidt met kleding. Na de overname is er om de vier jaar rigoureus verbouwd. Ook verandert de koers van de winkel na de overname van klassieke kleding naar jeans en meer hippe merken. De doelgroep is breed, want de eigenaren verkopen kleding voor mannen, vrouwen -en kinderen. De eigenaren hebben niet alleen oog voor hun kleding, sieraden en schoenen in de winkel. Elke afdeling in de winkel heeft zijn eigen uistraling. De jeansvloer is jong en stoer, terwijl de damesafdeling juist chiquer is ingericht met kroonluchters en zwart/witte muren. 
  • Henk Grifhorst: Henk Grifhorst is eigenaar van kinderkledingwinkel ’T Schooltje in Amsterdam. De tiener- en kindermodewinkel bestaat al sinds 1973. Grifhorst start in de Schoolstraat op 4 vierkante meter als één van de eerste kindermodeboetiekjes in Nederland. Al snel verhuist de winkel naar de Overtoom en in korte tijd kreeg ’T Schooltje grote naamsbekendheid in Amsterdam en daarbuiten.25 jaar geleden verhuist Grifhorst met zijn winkel naar een pand van 1500 vierkante meter. Dat is volgens Grifhorst nog steeds één van de hoogtepunten gedurende het 40-jarig bestaan. T’Schooltje start niet alleen als één van de eerste boetieks met kindermode, maar loopt ook voorop met de verkoop van bijpassende schoenen bij de collecties. Designermerken die ondere andere verkocht worden zijn Miss grant, Ice Berg, Bikkembergs, Ferre, Woolrich en het Nederlandse merk Jottum.  In het klantenbestand zijn klanten te vinden vanuit de Jordaan tot aan de Koninklijke familie van Brunei. Op dit moment is zoon Michael mede-eigenaar geworden, maar de 71- jarige ondernemer denkt er nog niet aan om gas terug te nemen. Naast eigenaar maakt Grifhorst zich ook sterk voor verbeteringen voor midden- en kleine ondernemers. 
  • Henriette Daniels: Henriette Daniels begon in 1970 aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en haalde in 1974 haar bachelor Fashion. Na haar afstuderen is ze vijf jaar inkoper geweest bij de V&D waarna ze begon als creative director bij Veldhoven Group. Hier werkt Daniels al bijna 35 jaar waarbij ze verantwoordelijk is voor de design en product develpment van alle merken onder Veldhoven Group (Sandwich, Nono, etc.). 
  • Herman Franzen: Herman Franzen is oprichter van winkelketen The Sting. De eerste vestiging wordt in 1982 geopend in de Heuvelstraat in Tilburg. Op dit moment hebben The Sting en Lady Sting bij elkaar ruim 70 vestigingen in heel Nederland en 11 in het buitenland. Eind 2007 wordt voor het eerst een filiaal buiten Nederland geopend in Antwerpen. Een jaar later volgde ook het eerste Duitse filiaal in Duisburg en in 2010 wordt een vestiging in Londen geopend. 
  • Ilja Visser: Ilja Visser is een wereldbekende modeontwerpster. Ze introduceert haar kleding in 2005 en is sindsdien alleen nog maar gegroeid. Door vakmanschap, stof manipulatie en neiwue innovaties, maakt ze goed geld. In 2011 heeft Visser 50.000 euro ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor de ontwikkeling van haar couturecollectie Ambacht. Zij is de eerste modeontwerper die dit zogeheten Mode Stipendium ontvangt.
  • Inge van Kemenade: Inge van Kemenade is oprichter en eigenaar van sportwinkelketen Topshelf Megastores. Van 1996 tot en met 2007 staat bij Van Kemenade alles in het teken van de opbouw van haar bedrijf dat van 80 medewerkers uitgroeit tot ruim 350. Naast het leiden van het bedrijf, bewaakt ze ook de formule en deed lange tijd het grootste gedeelte van de inkoop. Inge wist ook op eigen kracht als derde vrouw toe te treden tot de roemruchte Quote 500. Met haar winkels wil Van Kemenade een beleving centraal stellen. In de winter is er bijvoorbeeld warme chocolademerk, worden er hapjes rondgebracht, hoort de klant Tiroler muziek en kunnen kinderen zich laten schminken. De Brabantse heeft niet alleen passie voor haar bedrijf, maar ook voor zingen. Ze probeert de laatste jaren naast haar bedrijf ook een zangcarrière op te zetten. 
  • Iris van Herpen: Iris van Herpen studeerde voor modeontwerper aan de hogeschool voor de kunsten ARTEZ in Arnhem. Tijdens haar studie loopt ze stage bij Alexander McQueen in Londen en Claudy Jongstra in Amsterdam. Na haar afstuderen ontwerpt ze onder meer schoenen voor United Nude.
    In 2007 begint ze met haar eigen label. Van Herpen showt haar collecties tijdens Amsterdam Fashion Week (2007, 2008, 2009, 2010), de Londense Fashion Week (2009, 2010) en de Parijs Couture week (2011, 2012 en 2013). Voor veel collecties heeft Van Herpen samengewerkt met kunstenaars uit verschillende disciplines. Ze werkt onder andere samen met choreograaf en danser Nanine Linning, beeldend kunstenaar en ontwerper Bart Hess, architect Daniek Widrig, hoedemaker Stephen Jones, schoenenmerk United Nude, architect Isaïe Bloch en juwelenontwerper Heaven Tanudiredja. Zangeres Björk droeg jurken van de ontwerper uit een aantal collecties. Eén van de jurken draagt ze op de cover van haar album Biophilia. Zangers Lady Gaga en kunstenaar Daphne Guiness dragen beiden ook jurken van Van Herpen. Speciaal voor de tentoonstelling ‘Het nieuwe ambacht’ ontwerpt en vervaardigt Van Herpen een werk van kunststof (polyamidepoeder) met de 3D printtechniek Selective Laser sintering. Het tweedelige stuk doet denken aan een geraamte en is ontworpen voor de voor- en achterzijde van het bovendeel van het lichaam. Tijdens de Parijse modeweek van begin juli 2013 dragen de modellen in haar show 3D-gedrukte schoenen, ontworpen in samenwerking met Rem D. Koolhaas van United Nude.
  • Jacob de Jonge: Jacob de Jonge begint in 2006 als CEO van De Bijenkorf. Hij begeleidt de integratie met Selfridges. De familie achter dit Britse warenhuis (de Westons) neemt De Bijenkorf in 2010 over van investeringsmaatschappij Maxeda. De Jonge legt zijn functie in 2012 neer, omdat hij zich niet kan vinden in het beleid van de eigenaren van het warenhuis. In december datzelfde jaar heeft familiebedrijf V&D Jacob de Jonge benoemd als nieuwe CEO van V&D en La Place Hij begon er in januari 2013. 
  • Jacqueline van Nieuwkerk: Ontwerpster Jacqueline van Nieuwkerk richt in 2000 in Amsterdam het merk KidsCase op samen met marketer Merel Verbrugge. Het slaat meteen aan en het duo opent al snel een paar grote boutiques in Nederland en België. Nu zijn er boutiques wereldwijd te vinden, van Amsterdam tot Londen en van Tokyo tot New York. De kleding wordt gekenmerkt door de goede kwaliteit, de gedurfde kleurencombinaties, slimme details en de fashion-forward stijl.
  • James Veenhoff: James Veenhoff is medeoprichter en tot 2011 directeur van de Amsterdam International Fashion Week, het huidige Amsterdam Fashion Week. Na zijn aftreden blijft Veenhoff als adviseur bij de modeweek betrokken. Hij is ook een van de initiatiefnemers van House of Denim, een jeansschool om de Nederlandse denim te verrijken met een duurzame manier van ontwikkelen en meer vakmanschap binnen het jeanssegment. Van 2008 tot 2009 verzorgt Veenhoff de marketing voor het merk Blue Blood. Hij wint in 2009 de Prix de la Mode – Best Fashion Ambassador Award – van Marie Claire Magazine.
  • Jan Huisman: Jan Huisman is de voormalig ceo van o.a. WE, Miss Etam en De Bijenkorf. In deze functies is hij verantwoordelijk voor grote strategische veranderingen en innovaties. Hij start 2008 Jan Huisman Consultancy, waar hij als onafhankelijke consultant grote non-food retail organisaties helpt met business guidance en interim management service. 
  • Jan Jansen: Jan Jansen is een bekende schoenenontwerper. Tijdens zijn militaire dienst werkt hij op zaterdagen in een schoenenzaak in Nijmegen, waar hij schoenen opensnijdt om te zien hoe ze technisch in elkaar zitten. Na zijn diensttijd gaat hij stage lopen bij een schoenenfabriek in Brabant en leert hij tekenen op de avondopleiding van de kunstacademie in Eindhoven. Daarna gaat hij naar de schoenmakersvakschool in Waalwijk. In 1961 vertrekt hij voor een halfjaar naar een schoenenatelier in Rome om te leren hoe schoenen met de hand gemaakt moesten worden. Na zijn terugkomst opent hij een eigen atelier onder de naam ‘Jeannot’ in Amsterdam. In zijn klantenbestand zitten onder andere Conny Stuart en Adèle Bloemendaal. Om het handwerk mogelijk te maken werkt hij daarnaast als anoniem ontwerper voor grote merken als Dior en Charles Jourdan. In 1968 stopt hij met zijn atelier en opent zijn eerste winkel ‘JaJa’. Sinds 1984 heet de winkel en label voluit ‘Jan Jansen’. Vanaf 1995 komt hij met een meer betaalbare lijn genaamd ‘Jan Jansen Sense’ die in binnen- en buitenland wordt verkocht. Hij brengt modellen in beperkte oplage uit onder zijn eigen naam, maar werkt ook voor andere schoenenmerken, bijvoorbeeld voor het sportmerk Quick.
  • Jan Meerman: Jan Meerman is sinds 1996 voorzitter van Inretail, voorheen CBW-Mitex. Meerman’s carrière loopt via het management van herenmode inkooporganisatie DECO en vervolgens het directeurs- en voorzittersfunctie van Mitex naar de voorzittersfunctie van het huidige Inretail. Via het CAO voor 100.000 medewerkers en werkgevers in de modebranche zorgt hij voor rust, duidelijkheid en structuur waar het gaat om beloning, groei en perspectief. Hij probeert zijn contacten in Den Haag en Brussel te doordringen van het feit dat de economische belangen van een florerende modedetailhandel enorm zijn voor de BV Nederland. Meerman maakt zich sterk voor modemerken, ontwerpers, ketens, zelfstandige winkels, ondernemers en medewerkers, maar ook voor de belangen van de consument en de maatschappij als geheel. Niemand wil winkelen in een half lege winkelstraat en daarom gaat ook veel aandacht naar de leegstand van winkels die in Nederland blijft groeien. Een landelijke visie is nodig als wegwijzer voor iedereen. Alles draait voor de voorzitter om het creëren van de beste voorwaarden om ondernemerschap in fashion en fashionretail te laten excelleren.
  • Jan Peters: Jan Peters is oprichter en algemeen directeur van mannenjeansmerken Score en Chasin’. Voordat hij begint met zijn eigen merken doet hij de nodige verkoopervaring op bij Peek & Cloppenburg, Mac & Maggie en als filiaalmanager bij jeansketen ‘De Rijdende Amerikaan’. Op 21-jarige leeftijd opent hij in 1981 zijn eerste jeanswinkel in Apeldoorn met de naam Score. Peters staat nu nog steeds aan het roer van Score en het merk is uitgegroeid tot een internationale keten met spijkerbroeken, jeansgerelateerde mode voor mannen in het midden- en hoogsegment, met merken als G-Star RAW, Chasin’, Diesel, Reply SOMS PME en Superdry. Score heeft nu bijna 100 winkels in zowel Nederland, België en Duitsland. Daarnaast heeft Score ook nog een succesvolle internetwinkel. Chasin’ is een lifestyle jeansmerk dat in 1992 werd opgericht als onderdeel van Score. Chasin’ heeft in 2013 35 mono-brandstores in binnen- en buitenland. In 2012 lanceert Peters Connect in zijn winkels. Hiermee kunnen klanten in de winkel artikelen online bestellen die in de winkel niet meer voorradig zijn. De Score en Chasin’ directeur is ook aandeelhouder van Jeansonline en Label54.
  • Jan Taminiau: Jan Taminiau komt uit een familie van antiekhandelaren en volgt, voordat hij aan de kunstacademie start, een opleiding bij de Europese School van antiquairs in Antwerpen. Hij slaagt er in 2001 in om cum laude af te studeren aan de kunstacademie in Arnhem. Twee jaar later behaalt hij de graad van master aan het Fashion Institute van Arnhem. In hetzelfde jaar, in 2003, richt hij ook een modelabel op onder zijn eigen naam. In juli van 2005 heeft Taminiau de eer een modeshow te organiseren tijdens de Parijs Fashion Week. Na de show wordt zijn ‘Empire Collection’ aan het Fondation Cartier gepresenteerd. Na zijn succesvolle start in Parijs, vertrekt hij naar New York en presenteert daar zijn ‘Mailbag collection’ aan the Fashion Institute of Technology. Vanaf 2007 verzorgt Taminiau twee keer per jaar een show tijdens de couture fashionweek in Parijs. Hij is in 2009 de eerste Nederlandse ontwerper van wie één van de creaties gedragen wordt door koningin Maxima. Zij draagt het gerecycled postzakpakje met de Nederlandse vlag erin verwerkt en een gouden broek. Tijdens de troonswisseling die in april plaatsvond, draagt Maxima een japon en cape van Taminiau tijdens de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk. Diezelfde avond draagt ze wederom een ontwerp van Taminiau. Een grote Amerikaanse ster die een creatie van Taminiau draagt, is Lady Gaga. Niet alleen de extravagante zangeres zorgt voor meer aandacht, ook zangeres Beyonce draagt een ontwerp van Taminiau op de voorkant van haar album in mei 2011. Eind 2012 en begin 2013 besteedt het Textiel museum in Tilburg een tentoonstelling aan het vakmanschap van de ontwerper. 
  • Jason Denham: De Engelse Jason Denham start in 2008 met zijn jeanslabel Denham in Amsterdam. Hij is daarvoor oprichter en mede-eigenaar van jeanslabel Blueblood samen met Steve te Pas,  maar vindt dat het spijkerbroekensegment op dat moment nog wel een nieuw merk kan gebruiken. Hij werkt daarvoor ook al voor onder andere Pepe Jeans. Voor hij begint in de modewereld, studeert Denham Kunst & Design aan de kunstacademie in Manchester. Hij studeert cum laude af. Op dit moment heeft Denham twee winkels in Amsterdam, één in Londen en twee in Tokyo. Eerder dit jaar komt het ‘Denham 5-year’-boek uit. Hierin wordt het proces van de eerste vijf jaar van het merk uitgelegd en het vijfjarig jubileum gevierd dat op 14 januari 2013 plaatsvond. 
  • Jean-Pierre Raes: Jean-Pierre Raes werkt van 1995 tot 1996 als product manager bij Digicom. Hierna stapt hij over op Brand Executive van Lucky Strike Netherlands. In november 2008 wordt Raes Brand Manager bij Lucky Strike Northern Europe. In 2003 maakt Raes de overstap naar de mode, als hij begint als Marketing Manager bij G-SUS Wholesale & Design BV. In maart 2005 wordt hij COO bij datzelfde bedrijf. Na vijf jaar bij G-SUS maakt Raes de overstap naar schoenen en start als commercieel directeur bij Schoenfabriek van Bommel B.V.. Toch besluit hij een paar jaar later terug te keren bij Commercieel directeur bij G-SUS. 
  • Jeroen Schothorst: Jeroen Schothorst is algemeen directeur van het modemerk McGregor. In 1982 begint Schothorst samen met Ben Kolff het bedrijf COFEX. In tien jaar tijd bouwt het duo het merk Bad Boys uit tot een toonaangevend modemerk met een groot succes in West-Europa. In 1992 verkopen Schothorst en Kolff COFEX aan een Engels beursfonds en richten in 1993 Emergo Fashions Group B.V. op en verkrijgen distributierechten voor het merk McGregor in Europa. De laatste jaren bemoeit de ondernemer zich minder met de dagelijkse en operationele gang van zaken binnen het bedrijf, maar richt zich vooral strategische keuzes en kansen die van belang kunnen zijn voor het merk. Daarnaast gaat zijn aandacht ook naar het coachen, stimuleren en inspireren van het management. Door veel te reizen probeert Schothorst een goede blik te houden op wat er in de (mode) wereld gebeurt en wat relevant is voor het bedrijf en het merk. 
  • Joanna Onland: Joanna Onland werkt van 1998 tot 2006 als Commercial Director en later als General Manager bij geurenfabrikant Coty Prestige Inc.. Hierna stapt ze in 2008 over naar La Prairie Group om daar als directeur aan de slag te gaan. Sinds maart 2010 is ze ceo bij Diesel Benelux. In 2013 verhuist het hoofdkantoor van Diesel Benelux van Eindhoven naar Amsterdam, van waaruit de marketing al gedaan werd. 
  • Joep Krouwels: Joep Krouwels is algemeen directeur van modemerk Scotch & Soda. In 2000 koopt hij samen met Patrick Munsters en Eric Bijlsma Scotch & Soda van Laurens Hompes en zij zetten het merk weer op de kaart. In 2011 wordt het bedrijf verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital. Krouwels, Munsters en Bijlsma blijven als directie aan. Het merk heeft op dit moment 7000 verkooppunten en 50 winkels wereldwijd. 
  • John van Deursen: John en Mieke van Deursen bouwen al sinds 1981 gezamenlijk het merk Shoeby uit tot een landelijk winkelconcept. In ruim 32 jaar openen de ondernemers meer dan 200 filialen. In 2011 verkopen de twee een meerderheidsaandeel aan investeringsfonds Bencil Capital om het bedrijf zo makkelijker te kunnen uitbreiden naar het buitenland. Daarnaast investeert John in vastgoed en participeert hij in jonge, veelbelovende retailondernemingen. Van Deursen is vandaag de dag met zijn beleggingsmaatschappij Van Deursen Group exploitant van winkelformules Shoeby (ruim 200 zaken) en Lake Side (70 jeanswinkels). 
  • John Hind: John Hind is sinds 1 juni 2013 ceo van WE Europe B.V.. Hij werkt daarvoor vijf jaar bij We Fashion als COO en is verantwoordelijk voor de divisies sale, retail operations, buying & merchandising en sourcing & production. Hij heeft zo’n 28 jaar ervaring in de internationale modewereld, bij onder andere Arcadia, Debenhams, Pepe Jeans en Brooks Brothers UK. 
  • Joke Bom: Joke Bom is sinds 2006 eigenaar van de webshop watMooi. Op de website verkoopt Bom alleen maar duurzame mode voor vrouwen, zoals Alchemist, Ellen Willink, Jackpot, Komodo, Mudd & water en People three. Alle kleding bij watMooi is op een eerlijke manier verbouwd en ingekocht. Blom wint meerdere ondernemersprijzen, waaronder Viva vrouw top 400 (2009), Zakenvrouw van het jaar 2010, Ecowebshop van het jaar 2011 en tweede plaats ondernemer van het jaar 2012.
  • Jop Van Bennekom: Jonkers en Van Bennekom zijn uitgevers en grafisch vormgevers van Fantastic Man: the gentleman’s style journal (opgericht in 2005) en The Gentle Woman (opgericht in 2010). Beide bladen zijn Engelstalig en komen ieder halfjaar uit. De twee zijn ook bekend van het glossy homotijdschrift Butt (opgericht in 2001), dat in 2011 stopt. Fantastic Man is niet gericht op homo’s, maar op alle mannen die van klasse, schoonheid en stijl houden. The Gentle Woman is een vrouwelijke tegenhanger van Fantastic Man. Jonkers en Van Bennekom geven hun bladen uit binnen hun eigen uitgeverij met de naam Top Magazines.
  • Jos Bles: Jos Bles is oprichter en eigenaar van modeagentuur Jos Bles. In 1980 neemt hij het agentuur van zijn vader over, die het bedrijf al sinds 1954 runt. Bles bouwt het uit tot een importbedrijf en agentuur met meer dan twintig merken uit het midden- en hoogsegment. Binnen het bedrijf zijn 21 medewerkers actief. Het merkenpakket bestaat onder andere uit: Amor & Psyche, Compagnia Italiana, Coster Copenhagen, Dyrberg/Kern, Gaudi Ginger, Olsen en Rosner. Samen met zijn vrouw reist Jos Bles de hele wereld af, op zoek naar labels en inspiratie. Hij is één van de eersten die met zijn merken adverteert in publieksbladen. Nu investeert hij tijd en geld vooral in digitale media, billboards, het sponsoren van feestjes en eigen events voor of samen met de klanten.
  • Jos van Tilburg: Jos van Tilburg is algemeen directeur van G-Star en begint in 1989 met het label, dat dan nog Gap-star heet. Vanuit Amsterdam start de distributie voor de Nederlandse en Belgische markt. In 1991 gaat G-Star de samenwerking aan met de Franse jeansdesigner Pierre Morisset. Dat leidt onder meer in 1996 tot de introductie van de G-Star Elwood, een jeansdesign dat een doorbraak betekent voor het merk. Vanaf 2010 heeft G-Star 6000 verkooppunten en 170 monobrand stores in 70 landen, waaronder winkels in New York en Tokyo. Sinds 2008 heeft G-Star een flagshipstore op de P.C. Hooftstraat. Deze winkel is 450 vierkante meter groot. 
  • Jos van Raak: Jos van Raak is eigenaar van modezaak Raak Amsterdam. De winkel verkoopt vernieuwende en exclusieve merken als M Missoni, Faith Connexion, by Marlene Birger, Superfine, Tara Jarmon en Red Valentino. Van Raak staat bekend om zijn vrouwelijke en glamoureuze modesmaak. Naast eigenaar is hij ook stylist. Tot zijn ‘fanbase’ behoren onder andere Wendy van Dijk, Froukje de Both en Irene Moors. Twee keer per jaar geeft Van Raak een modeshow en toont de nieuwste Raakcollecties. In 2004 opent hij zijn eerste dameskledingwinkel. Van Raak begint niet in de mode. Tot zijn dertigste werkt hij in de horeca, daarna stapt hij via werk in een interieurwinkel over naar mode. Nu is de modeondernemer niet meer weg te denken uit de Amsterdamse modescene. 
  • Judith ter Haar: Judith ter Haar is oprichter en eigenaar van modezaak Jones in Arnhem. Judith start in 1988 met de winkel samen met Gerhard Harmsen. Als Jean Paul Gaultier en Diesel nog onbekend zijn in Nederland, haalt Ter Haar deze merken al naar Arnhem. Ze maakt tot op de dag van vandaag nog eigenzinnige en nieuwe keuzes, die terug te zien zijn in de aandacht die ze schenkt aan vernieuwende ontwerpers, haar oog voor duurzame kwaliteit en haar gevoel voor ambacht en filosofie. Als kind groeit ze niet alleen op in Nederland maar ook in West-Afrika, waar ze nu nog inspiratie vandaan haalt. In der loop van de jaren hebben al heel wat ontwerpers zich voor kortere of langere tijd aan Jones verbonden. 
  • Kenneth Jaworski: Kenneth Jaworski is eigenaar van Como Park. Como Park is een bedrijf, gevestigd in Amsterdam, dat internationaal werkt in architectuur, interieur, graphic design, and special projects. Het bedrijf werkt ook met retail en modemerken.
  • Kiki Niesten: Kiki Niesten is eigenaresse van de gelijknamige exclusieve damesmodezaak in de Stokstraat in Maastricht. Ze staat bekend om de persoonlijke band met haar klanten en modeexperts beschrijven haar winkel als een van de beste in het land. In haar collectie hangt onder andere Prada, Gucci en Lanvin. In 1995 begint Niesten met de verkoop van schoenen. In 2012 wordt de winkel verbouwd, waardoor het transparanter lijkt maar alsnog even huiselijk is. Kiki Niesten Maastricht bestaat al sinds 1978. Voor die tijd werkt Niesten acht jaar logopediste.
  • Laurens Hompes: Laurens Hompes begint in 1984 op 24-jarige leeftijd met het merk Scotch & Soda. Aanvankelijk is het merk redelijk succesvol in Nederland, België en Duitsland. In de jaren negentig is dat minder. In 2000 nemen Eric Bijlsma, Joep Krouwels en Patrick Munsters het merk voor bijna 80 procent over. Hompes behoudt nog 21,8 procent van het bedrijf. 
  • Laurens van der Kroft: Laurens van der Kroft is op het moment eigenaar van NZA, New Zealand Ackland
  • Lideweij Edelkoort: Lideweij Edelkoort is voorspeller en onderzoeker van nieuwe trends. Ze studeert mode en ontwerp aan de Kunstacademie van Arnhem. In 1971 begint Edelkoort als modecoördinator en styliste bij de Bijenkorf. Daar valt ze op door haar vermogen de koopwensen van klanten voor het volgende seizoen te voorspellen. Na vier jaar vertrekt ze naar Parijs, waar ze het adviesbureau Trends Union voor mode en schoonheidsproducten begint. Haar eigen bedrijf ‘Studio Edelkoort’ richt ze op in 1991. In 1993 start ze de organisatie ‘Heartwear’ op waarmee ze kledingproducenten uit ontwikkelingslanden op de westerse markt probeert te krijgen. Van 1999 tot 2008 is ze voorzitter van het college van bestuur van de Design Academy Eindhoven. In 2013 neemt ze de artistieke leiding van de Arnhem Mode Biënnale op zich. Jaarlijks geeft Edelkoort trendlezingen over de aankomende trends. In 1995 krijgt Edelkoort erkenning voor haar voorspellende talent en wordt bekroond met een ‘Lifetime Achievement Award’ van de Aid to Artisans organisatie. Het blad Time rekent haar in 2003 tot de 25 invloedrijkste mensen in de modewereld en in 2004 ontvangt ze de ‘Grand Seigneur prijs’ voor haar werk. In 2012 krijgt ze de onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds. 
  • Liesbeth Cloosterman: Liesbeth Cloosterman zit in het bestuur van Inretail in de categorie mode en ze werkt voor B32 Groep B.V., een jong modebedrijf gevestigd in Arnhem. Onder de B32 groep vallen de winkelformules Open32 en Blue32, beide bekende multibrandstores met inmiddels 68 vestigingen in het midden, oosten en zuiden van Nederland en in België en Duitsland.
  • Liesbeth in ’t Hout: Liesbeth in ’t Hout studeert in 1976 als mode-illustrator af aan de modeafdeling van de Academie voor beeldenden Kunst Arnhem, tegenwoordig ArTEZ. Na twee jaar als illustrator te hebben gewerkt komt zij in 1978 in dienst bij de PPT, Dienst voor Esthetische Vormgeving, waar zij 10 jaar lang zorg draagt voor aankoop, beheer en plaatsing van de collectie hedendaahse grafische kunst. In 1984 start zij haar eigen bureau waarin zij o.a. een samenwerking met Ravage Paris aangaat voor ontwerpopdrachten op het gebied van uniforme kleding. In 1992 vraagt Li Edelkoort haar om coordinator en docent te worden aan de Design Academy Eindhoven, waar Li Edelkoort op dat moment zelf is aangesteld als hoofd van de afdeling Man en Leisure. Zeven jaar later vormen zij als duo de directe/het College van Bestuur van de Design Academy. Dit leidt in 2006 tot het directeurschap van AmFI, waar Liesbeth in ’t Hout tot 2011 in dienst was. Op dit moment werkt zij weer als zelfstandig consultant waar zij o.a. in opdracht van Premsela en Modint de mogelijkheden onderzoekt voor een Fashin Council in Nederland.
  • Louk van de Sanden: Louk van de Sanden is ceo bij Garcia B.V.. In 2007 zorgt hij ervoor dat Garcia Jeanswear geen label meer is maar een merk. Rond die tijd opent hij dan ook de allereerste flagshipstore in Eindhoven.
  • Lucas Brenninkmeijer: Lucas Brenninkmeijer is sinds 2000 algemeen directeur van C&A. Hij leidt van 1997 tot 1998 C&A Duitsland en daarna Redevco, het vastgoedbedrijf van het modeconcern. 
  • Lucas Ossendrijver: Lucas Ossendrijver is sinds 2006 creatief directeur mannencollectie bij het Franse couture-merk Lanvin. Voordat hij begint in de mode, studeert hij aan het ArtEZ Fashion Institute Arnhem. Hij begint daarna, in 1997, bij de mannenafdeling van het merk Kenzo. Daarna is hij vier jaar lang Hedi Slimane’s assistent voor Dior Homme om uiteindelijk als creatief directeur te beginnen bij Lanvin. Het merk heeft wereldwijd 730 verkooppunten. 
  • Lucel van der Hoeven: Lucel van der Hoeven is mede-directeur en oprichter van de oudste modebeurs van Nederland: de Modefabriek. Deze wordt in 1996 opgericht als beurs voor retailers in de mode-industrie. Daarnaast is Van der Hoeven samen met Rick van Rijthoven ruim dertien jaar eigenaar van het leerlabel DNA. Dit merk richten de twee in 1994 op. Door de werkzaamheden van beiden voor de Modefabriek, is het niet meer mogelijk genoeg tijd in het label te stoppen en gaan zij een samenwerking aan met Netraco Garments. Dit bedrijf produceert leerproducten voor grootwinkelbedrijven en is moederbedrijf van leerlabel Goosecraft. 
  • Maarten Tijssen: 1986: verkoper Tijssen Mode; 1993: eigenaar Tijssen Mode; 1997: Opening 2e winkel in Nijmegen; Het Rijk mannengoed; 1998: opening 3e winkel in Nijmegen; Het Rijk vrouwengoed; 2000: sluiting Het Rijk vrouwengoed; 2000: Opening 1e Benvento shop; 2001: Oprichting eigen overhemden label Trussini; 2011: Verhuizing Tijssen Mode. Tijssen mode is verhuisd vanuit de binnenstad naar een locatie net buiten het centrum. Een locatie in een monumentaal pand gelegen aan een doorgaande weg. Het pand beschikt over eigen parkeerplaatsen voor de deur. Klanten parkeren gratis. Naast ons is een hotel restaurant. Er is een goede kruisbestuiving. Samen hebben zij de Fashion Food plate ontwikkeld die regelmatig aan de klanten geserveerd wordt. Shoppen bij Tijssen Mode is onthaasten, binnen overspoelt je een gevoel van rust. Het vele daglicht en een fraai buitenterras brengen rust. Onder het genot van een heerlijke cappuccino of espresso en wat later een mooie wijn of bubbeltje adviseert Tijssen zijn klanten bij hun aankopen. Hij spreekt ook wel van “het nieuwe winkelen”.
  • Madeleine Pauw: Madeleine Pauw is eigenaar en ontwerper van Pauw Mode. Ze is de dochter van de oorspronkelijke oprichters. Het chique dameslabel bestaat inmiddels al meer dan 50 jaar. In Nederland zitten 27 eigen winkels van Pauw Mode. De collecties zijn niet alleen in Nederland te koop, maar ook bij winkels in steden als New York, Los Angeles, Milaan, Londen en Tokyo. 
  • Maggy Hopman: Maggy Hopman is al vijftien jaar eigenaar van de winkel Maggy’s Mode in Bunschoten-Spakenburg. Met de winkel probeert Hopman niet alleen kleding te verkopen, maar de klant ook een thuisgevoel te geven. Zo heeft de winkel een koffiebar, kan de man de krant lezen op de iPad en vermaken de kinder zich in de speelhoek. De winkel is ingericht met sferen uit het dorp met bijvoorbeeld hout en koper van oude schippersboten. De kleding hangt ook niet op merk, maar op sfeer en kleurgroep. Maggy’s Mode organiseert regelmatig evenementen voor klanten, zoals VIP-dagen of avonden. Ieder jaar wordt ook in maart en september een modeshow gehouden om zo het nieuwe seizoen in te luiden. Tijdens het ING Retail Jaarprijs gala van dit jaar werd Maggy’s mode gekozen door zowel de vakjury als het publiek als beste zelfstandige winkel van 2012. Het is in eerdere jaren nog niet voorgekomen dat één winkel met twee retailprijzen naar huis ging. 
  • Marcel van Gelderen: Marcel van Gelderen is oprichter van winkelketen Men at Work. Van Gelederen opent de eerste winkel in 1995 in Eindhoven. In 2007 verkoopt hij de zaak aan het investeringsfonds ZBG Capital van Frank Zweegers om zo Men at Work binnen Nederland en internationaal te laten groeien. In 2012 nemen Mark Hommelberg en Peter Roelofs, directieleden van de multibrandketen, de zaak via een management buy-out weer over. Van Gelderen wordt ook weer betrokken bij de overname en het bedrijf. De focus van de nieuwe eigenaren ligt vooral op uitbreiding van de grote XL-winkels en extra aandacht voor de multichannel strategie. In 2012 heeft Men at Work meer dan 50 filialen in Nederland en België en verkoopt merken als Diesel, Adidas, Hilfiger, Dept en Replay. 
  • Margreeth Olsthoorn: Margreeth Olsthoorn is eigenaar van modewinkel Margreeth Olsthoorn. Ze studeert  mode aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam en studeert in 1993 af. Ze besluit niet aan een eigen collectie te werken dat twee keer per jaar af moet, maar haar talent anders te gebruiken. Ze start als curator in mode, kunst en design en brengt het allemaal samen op één plek, in een winkel met de naam ‘Margreeth Olsthoorn’. In haar winkel verkoopt ze hoogsegment modemerken voor mannen en vrouwen. Ze begint met twee losse winkels, maar heeft nu een groter pand met zowel de mannen als vrouwenmerken onder één dak. Extra bijkomstigheid is dat ze nu ook kunsttentoonstellingen en modepresentaties kan geven op de nieuwe locatie. 
  • Marian Wigger: Marian Wigger is ontwerper. Wigger studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en vertrekt daarna naar Karachi om voor een Pakistaanse fabrikant een collectie te maken. Vervolgens reist ze naar India om daar voor dezelfde fabrikant aan de slag te gaan. Eenmaal terug in Nederland vraagt de Secon Groep haar in 1989 om het net opgerichte merk Turnover succesvol te maken. Onder leiding van de ontwerper ontwikkelt het merk zich in vijftien jaar tot een miljoenenbedrijf met een collectie in meer dan vijftien landen, een flagshipstore in Antwerpen, een conceptstore in Delft en een omzet van 35 miljoen euro. In 2003 stopt Marian bij het merk en neemt twee jaar vrij. Toch zit mode haar in het bloed en start ze in 2006 met haar eigen vrouwenlabel Zenggi. In 2002 wint Wigger de Grand Seigneur prijs met Turnover.
  • Mariette Hoitink: In 1997 richt Mariette Hoitink HTNK op, een recruitment- en consultancy-bureau voor de modebranche. HTNK koppelt modespecialisten van verschillende disciplines aan merken, retailers, couture huizen, private labels, fabrikanten en andere modebedrijven in voornamelijk Europa en Azië. Mede dankzij de Nederlandse denim-boom van de afgelopen 15 jaar heeft HTNK zich ontwikkeld tot een specialistisch denim recruitment bureau. Hoitink is naast eigenaar ook drijvende kracht achter vele initiatieven rondom talent development, de promotie van Nederlandse mode en de House of Denim, een stichting die zich inzet voor een duurzamere jeans industrie. Eerste wapenfeit is de in 2012 geopende Jeanschool.
  • Marieke Eyskoot: Marieke Eyskoot is eigenaar van eerlijke kleding expertisebureau ‘Talking Dress’. Ze is ook auteur van de eerste gids voor een groene en geweldige garderobe. Eyskoot is ook mede-initiatiefnemer van MINT, de vakbeurs voor eerlijke kleding in de Benelux, dat afgelopen jaren onderdeel was van de Modefabriek. Ze geeft ook workshops en spreekt op events als TEDxAmsterdamWomen, Amsterdam Fashion Week en StandUpInspiration. Het doel van Eyskoot is om ‘fair en fashionable’ met elkaar te verenigen en ervoor te zorgen dat het veel makkelijker wordt om duurzame mode te vinden, mensen anders over kleding te laten denken en het verhaal achter een kledingstuk tot leven te wekken. Al tien jaar lang houdt ze zich bezig met eerlijke kleding. Als voormalig Europees Coördinator van de Clean Clothes Campaign en campagneleider en ‘boegbeeld’ van de Schone Kleren Campagne is ze op de hoogte op het gebied van duurzaamheid in mode, arbeidsomstandigheden en keurmerken. Eyskoot sleept vele prijzen en nominaties in de wacht, waaronder een nominatie voor Het Parool als Amsterdammer van het Jaar (2010) en een plek in de Viva’s 400 meest talentvolle vrouwen van Nederland (2010). Daarnaast is Eyskoot opgenomen in Marie Claire’s Smart Women Top 100 en shortlisted voor magazine Red’s ‘Hot Women’-lijst (2011)
  • Marieke Olsthoorn: Marieke Olsthoorn richt samen met haar man Willem in 1963 het merk Oilily op. In die tijd is kinderkleding, waar het merk zich op dat moment op richt, vooral een afspiegeling van kleding voor volwassenen; sober en degelijk. De kleding van Oilily valt met zijn verschillende kleuren, mix van invloeden uit verschillende windstreken, humoristische details en een combinatie van bijzondere materialen behoorlijk op. Deze nieuwe visie op kinderkleding levert het merk wereldwijd een grote schare fans op, waaronder John Travolta, Madonna, Michael Jackson en Bill Cosby, die hun kinderen in de kleding van Oilily hulden. Door het succes bij de kindercollecties, komt er ook een damescollectie. De kleurencombinaties, fantasievolle prints en hoogwaardige kwaliteit vinden gretig aftrek bij vrouwen in Azië, de Verenigde Staten en later ook Europa. Actrices als Julia Roberts en Melanie Griffith worden gespot in kleding van de damescollectie. Eind 2008 gaat Oilily failliet, zeven jaar nadat Willem en Marieke hun aandelen aan een bank en investeringsmaatschappij hebben verkocht. Even lijkt het erop dat het merk verdwijnt, maar in 2009 koopt de familie Olsthoorn het bedrijf weer terug. De tweede generatie is vastbesloten om het oorspronkelijk kindermerk weer een wereldmerk te maken.
  • Marlies Dekkers: Marlies Dekkers is een modeontwerper die internationaal doorbreekt met haar lingerielijn ‘undressed’. Ze studeert aan de Akademie voor Kunsten en Vormgeving St. Joost in Breda waar ze in 1991 cum laude afstudeert. Als student doet ze af en toe al ontwerp-opdrachten voor kledingzaken. Met haar eindexamenwerk, een ontwerp van een blotebillenjurk, wordt ze bekend. Met subsidie van de overheid zet ze in 1993 haar lingerielijn undressed op. De ontwerpen van Dekkers worden in 1997 tentoongesteld in de Rotterdamse Kunsthal, waar ze in 2002 ook haar nachtkleding ‘Nightdressed’ presenteert. In 2003 geeft ze een modeshow in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en in 2005 is haar werk te zien in het Breda’s Museum. In 2006 zijn haar creaties ook te bewonderen in het Paleis voor de Schone Kunsten in Brussel. De lingerielijn van Dekker is te koop in verschillende winkelketens in binnen- en buitenland, maar ook in twaalf Marlies Dekkerswinkels, waarvan negen in Nederland, één in België (Antwerpen), één in Frankrijk (Parijs) en één in Duitsland (Keulen). Het totaal aantal verkooppunten bedraagt wereldwijd twintig landen. De klassieke ontwerpen worden verkocht met het label Undressed by marliesIdekkers en het label marliesIdekkers is voor de meer luxe ontwerpen. Verschillende wereldsterren droegen lingerie van Dekkers, zoals Lady Gaga, Britney Spears, Rihanna en Katy Perry. Faillissement/Doorstart?
  • Mark Stone: Mark Stone is Senior ceo en President Operations bij het Amerikaanse investeringsfonds The Gores Group. Hij komt in 2005 bij het bedrijf terecht. Daarvoor werkt hij als ceo van onder andere een private jet maatschappij, een telecomsoftware bedrijf en een security bedrijf. The Gores Group nam in 2011 het bedrijf Mexx over. Stone is voorzitter van de Raad van Bestuur bij Mexx en is sinds september 2013 leidinggevende van het ceo office van Mexx.  
  • Mart Visser: Mart Visser is een bekend modeontwerper. Hij volgt een opleiding aan de Hogeschool Amsterdam, de Modeacademie Montaigne en het Saga International Design Centre in Kopenhagen. De ontwerper loopt stage bij Frans Molenaar in Amsterdam, Anne Klein en Koos van den Akker in New York. Hij debuteert met zijn eerste haute couturecollectie in 1992 en komt sindsdien halfjaarlijks met een nieuwe collectie voor een select gezelschap. In 2003 presenteert hij zijn eerste confectielijn. Hij ontwerpt niet alleen kleding maar ook schoenen, tassen en brillen. Hij heeft een winkel in Amsterdam. Ook ontwerpt Visser sinds het begin van de jaren negentig bedrijfskleding. Zo ontwierp hij kleding voor KLM en KLM Cityhopper, Oad Reizen, Bilderberg hotels, Achmea, Holland Casino, Hilton Hotel Amsterdam, Steigenberger Kurhaus Hotel en het intercontinental Amstel Hotel. Mart Visser ontwerpt ook al aan aantal jaren een jassencollectie voor V&D. In 2003/2004 presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een overzichtstentoonstelling van zijn werk, onder de naam ‘Mart Visser Haute Couture’. 
  • Martijn Lusink: Martijn Lusink is mede-eigenaar van het bekende pakkenlabel Oger. Martijn neemt samen met zijn broer Sander in januari 2012 gezamenlijk het stokje van vader Oger Lusink over. Het bedrijf produceert eigen kledingcollecties in Italië. Daarnaast presenteert Oger het menswear van vrijwel alle Italiaanse topmerken in de winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Antwerpen. Exclusieve vrouwenmode is verkrijgbaar bij Oger Donna in Amsterdam. Oger Corporate Fashion werkt aan de corporate identity van bedrijven. Zo kleedt Oger toonaangevende bedrijven als Holland Casino, Yarden, ING, AFC Ajax en Feyenoord. Martijn is verantwoordelijk voor de inkoop en het creatieve proces binnen het bedrijf. 
  • Martijn Veldhoven: Martijn Veldhoven is algemeen directeur van VeldhovenGroup, het modebedrijf met merken als NoNo, Sandwich, Turnover en Dept. Hij werkt al sinds 2000 voor het familiebedrijf. Martijn is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf, vooral op commercieel, financieel en operationeel vlak in Nederland, Europa en het verre oosten. De VeldhovenGroup zit met zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Het creatieve hart van de VeldhovenGroup met het ontwerpteam en ateliers zit in Amsterdam. Productiecentrums, kantoren en showrooms van de verschillende merken zitten over de hele wereld verspreid. Het bedrijf heeft meer dan 5000 verkooppunten in meer dan twintig landen wereldwijd. Sinds de oprichting in 1950 is het modebedrijf nog altijd in handen van dezelfde familie. 
  • Martin Tramper: Martin Tramper treedt begin 2010 aan bij Stills en vormt samen met hoofdontwerpster Korrie Vulkers het nieuwe creatieve team achter het Nederlandse dameslabel. Damesmodemerk Stills ontstaat in 1993 als het designteam van modeontwerper Frits Klarenbeek (Soap Studio) bij de Veldhovengroup achterblijft, twee jaar nadat Klarenbeek zelf vertrok. In juli 2013 gaat Stills zelfstandig door, maar de familie Veldhoven blijft echter wel eigenaar van het merk. Ook de eigen winkels in Amsterdam, Antwerpen en Harvey Nichols London maken onderdeel uit van het onafhankelijke Stills.
  • Micha Noot: Micha Noot is sinds 2011 eigenaar van agentschap Brandrush. Hij vertegenwoordigt merken als Custo Barcelona, Hamaki-Ho, Sylvia’s sectrets en Fracomina. Voordat hij voor zichzelf begint, is hij salesmanager voor het modemerk Blue Blood, werkt hij voor het jeansmerk Milk and Roses, Custo en Guess. Naar eigen zeggen heeft Noot zowel Custo als Guess in de afgelopen veertien jaar succesvol gepresenteerd en Guess Jeans, Guess by Marciano, Guess Kids en Guess Shoes op de kaart gezet in de Benelux markt. De modeondernemer had in het verleden ook een eigen winkel, Stage 64, in Amsterdam. 
    Michael Arts: Michael Arts is sinds 2010 executive vice president van PVH-Europa (Phillips- Van Heusen), één van de grootste kledingbedrijven van de wereld. Binnen het merkenpakket van het bedrijf vallen Van Heusen, Calvin Klein en IZOD. Begin 2010 neemt het bedrijf de Tommy Hilfiger Corporation over, waardoor de merken Tommy Hilfiger en Karl Lagerfeld ook onderdeel van het bedrijf worden. Arts werkt vanaf 1997 als executive vice president of global brand management bij Tommy Hilfiger Corporation. Hij werkt ook elf jaar als sales manager Europa bij Polo Ralph Lauren en verzorgt drie jaar de sales en merchandising bij Bellerose Belgium, voordat hij bij Tommy Hilfiger aan de slag gaat. 
    Michel Hulzebosch: Michel Hulzebosch is eigenaar van Vanilia. Hij begint op zijn negentiende, net na het overlijden van zijn vader, als verkoper in een damesboetiek. Vervolgens wordt hij vertegenwoordiger van een jeansmerk en in 1991 neemt hij Vanilia over. Het is op dat moment een commercieel modemerk met een showroom in het World Fashion Centre. De eerste stap naar het huidige succes is de opening van een eigen winkel, in een klein monumentaal pand in zijn woonplaats Bergen. De kleren van Vanilia zijn bescheiden, elegant, vrouwelijk; soms uitgesproken sportief of stoer. Met twaalf kleine collecties per jaar blijft Vanilia exclusief, eigen en modern. In Nederland zijn er 18 Vanilia boutiques.
    Mieke van Deursen: Mieke en John van Deursen bouwen al sinds 1981 gezamenlijk het merk Shoeby uit tot een landelijk winkelconcept. In ruim 32 jaar knalden de ondernemers meer dan 200 filialen uit de grond. In 2011 verkochten de twee een meerderheidsaandeel aan investeringsfonds Bencil Capital om het bedrijf zo makkelijker te kunnen uitbreiden naar het buitenland. Mieke wordt in 2012 tijdens het jaarlijkse ‘What’s going on in Retailing?!’ evenement geëerd voor haar uitzonderlijke ondernemersprestaties, haar grote bijdrage aan de Nederlandse fashion retail en in het bijzonder het perspectief van het MKB-ondernemerschap. 
    Miranda van Driel: Miranda van Driel is sinds 1994 eigenaar en ontwerper van Pixy Bodywear, een label gespecialiseerd in sport- en danskleding. Van Driel begint op de modeacademie in Rotterdam en werkt daarna in de confectie. Ze start bij een snijbedrijf en daarna in een confectieatelier waar ballet- en danskleding wordt gemaakt. Op haar 23e begint Van Driel voor zichzelf met ‘Atelier M.C.’. In het begin maakt ze vooral loonconfectie voor andere merken, maar eind 1994 stapt ze over naar een eigen merk. Haar label richt zich specifiek op sport- en danskleding, gemaakt in het eigen atelier in Hellevoetsluis. Na een aantal jaar is het merk zo succesvol dat Van Driel alleen nog voor haar eigen merk gaat produceren. In 1998 wordt Atelier M.C. omgezet naar Pixie Bodywear VOF. Van Driel begint vanuit huis, werkend in een slaapkamertje. Sinds eind 2006 heeft ze een eigen bedrijfspand. De opstart financiert zij samen met haar man, om daarna zoveel mogelijk winst in de zaak te kunnen steken. In de beginjaren levert Van Driel vooral aan betere sport en dansspeciaalzaken. Door de komst van internet verkoopt de ondernemer haar collectie ook via een webshop. Daarnaast levert het bedrijf ook veel sportbedrijfskleding aan sportclubs, balletscholen en verenigingen. 
    Monique Collignon: Monique Collignon is een bekend modeontwerper. In 1983 studeert ze af aan de Rotterdamse modeacademie. Ze ontwerpt daarna vooral sportkleding. Vanaf 1990 begint ze met haute couturecollecties. Vanaf 2003 komt daar een pret-à-porterlijn bij die sinds 2011 de ‘MC Couture Light’ draagt. Collignon, die in de modewereld bekend staat om haar doorzettingsvermogen, ontvangt in 2010 een Dutch Designer of the Year. De creativiteit van de ontwerper uit zich niet alleen in de collecties, maar ook bij haar shows die iedere keer op een andere locatie plaatsvindt. Opvallende plekken zijn de Graansilo in 2000, het Tropenmuseum in 2006 en Fabriekshal Stork in 2011. De locaties sluiten ieder jaar goed aan bij de thema’s van de shows. Naast de modeshows in Nederland, toonde Collignon haar collecties ook in onder andere Monaco, Frankrijk, Zuid-Afrika en Namibië. 
    Nelleke Strijkers: Nelleke Strijkers is eigenaresse van de winkel SPRMRKT aan de Amsterdamse Rozengracht. Ze verkoopt merken als Rick Owens, Maison Martin Margiela, Acne en haar eigen modelabel, SPR+. Eind 2011 wint SPRMRKT de prijs voor de beste modewinkel van Amsterdam, van het tijdschrift Time Out. Ook wordt de winkel genomineerd voor de ‘Superstore Award’ van het online platform Farfetch. Voor de modeondernemer haar winkel opent, houdt ze zich bezig met fotografie, in Amsterdam en New York. Haar label SPR+ wordt ook verkocht bij Maxfield LA, L’Eclaireur Paris en Antonioli in Milaan. De Nederlandse Strijkers wint met haar eigen modelabel, SPR+ in 2012 ook twee prijzen tijdens de World Apparel Convention van de International Apparel Federation (IAF) in het Portugese Porto. Strijkers wint de prijs voor het meest commerciële ontwerp en voor de beste manier om met materialen te werken. Op 10 juni 2011 opent ze ook twee shop-in-shops met collecties van Topshop. 
    Nicole Hoefsmit: Nicole Hoefsmit richt negen jaar geleden het merk Anna Scott op. Hoefsmit studeert daarvoor aan de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. In 2012 heeft ze 1500 verkooppunten in vijftien Europese landen en in Canada en in datzelfde jaar opent Hoefsmit shop-in-shops bij Inno in België, Sokos in Finland en bij alle vestigingen van HoutBrox in Nederland. Met Anna Scott wil Hoefsmit vrouwen op een positieve manier inspireren en verrassen. Inmiddels zijn de collecties verrijkt met hoogwaardige stoffen en materialen, te denken aan boterzacht schaapsleer en ragfijne zijde. Daarnaast is de vormgeving en het kleurgebruik van de collectie verfijnder geworden. 
    Niels Lammert: Niels Lammert werkt van 1988 tot 1991 [als wat?] bij Rucanor en zet daarna zelf Protest Bodywear op te zetten. Het bedrijf bestaat nu al 35 jaar.[mag wel wat uitgebreider] 
    Oger Lusink: Oger Lusink is oprichter en jarenlang eigenaar van het bekende pakkenmerk Oger. Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en in Antwerpen. Lusink heeft ook een contract met Stef Merkensteijn uit Enschede, waarmee Oger zich ook in het oosten van het land vestigt. 
    Na de middelbare detailschool start Lusink in 1965 zijn carrière in de mode als leerling-verkoper bij de Society Shop. Hij wordt in 1978 commercieel directeur van het bedrijf. In 1986 stapt hij over naar Laura Ashley waar hij begint als continental managing director. In 1990 opent hij zijn eigen modezaak in Amsterdam. Oger Lusink staat in Nederland bekend als leverancier van exclusieve kostuums. Naast de pakkenverkoop ontwerpt Oger nieuwe kleding voor het personeel van Martinair, waaronder uniforms voor stewards, stewardessen en piloten. In 2009 legt Lusink zijn werk als algemeen directeur neer doordat hij een hersenoperatie moet ondergaan. Goede vriend Frans van der Kraan wordt aangesteld als nieuwe directeur. Aan het begin van 2012 nemen zoons Sander en Martijn Lusink het stokje over. In 1996 krijgt de Oger eigenaar de Max Heymans-ring voor zijn bijzondere verdiensten voor de mode in Nederland. 
    Olcay Gulsen: Olcay Gulsen is eigenaar en ontwerper van kledingmerk Supertrash. De Waalwijkse volgt in eerste instantie een studie Personeel en Arbeid.  Nadat ze deze studie afrondt, vertrekt ze naar Amsterdam om op haar 21e met het bedrijf 2StepzAhead te beginnen, een werving- en selectiebureau voor de modebranche. Niet veel later begint ze met het importeren van kleding van merken als Criminal en 5th Avenue. Tijdens de New York Week in 2002 ontmoet ze Ava Riley, de eigenaar van kledingmerk Supertrash en start een succesvolle samenwerking. In 2009 neemt Gulsen het bedrijf helemaal over. Supertrash breidt zich snel uit en krijgt 1600 verkooppunten in 24 landen wereldwijd. Gulsen is ook geregeld in televisieprogramma’s te bewonderen. Zo zat ze in het programma Project Catwalk als jurylid en was ze mentor van de modellen in het programma ‘The Face’. Met BNN is ze bezig met een programma over ondernemen.
    Pascal Putman: Pascal Putman is ceo bij Deco Brand & Retail Management. Deco Brand & Retailmanagement is een retailserviceorganisatie, gespecialiseerd in het midden-hoogsegment mannenmode en jeans. In april 2012 sluiten de leden van Hadac zich aan bij de retailorganisatie. Zij vormen binnen het bedrijf de groep Traders in Ladies Fashion (TIF), naast de bestaande groepen Authentic Basic Stores (ABS) en Leaders in Style (LIS). Deco heeft nu 130 leden. 
    Pascal Zantman: Pascal Zantman richt in 1995 de Zantman Modegroep op, een snelgroeiend import- en verhandel-bedrijf van verschillende kledingmerken. In 2010 neemt hij het merkenrecht van het dameslaber A-rticles over. Zantman Modegroep bezit onder andere PRC en Enelle.
    Patrick Munsters: Patrick Munsters is mede-eigenaar en voormalig creatief directeur van het merk Scotch & Soda. In 2000 neemt Munsters, samen met Eric Bijlsma en Joep Krouwels, het op dat moment wat in verval geraakte merk over voor bijna 80 procent van Laurens Hompes. Na de overname weten de drie weer een ‘cool undergroundmerk’ van Scotch & Soda te maken. Het aantal verkooppunten breidt zich dan ook in razendsnel tempo uit. In 2007 zijn dat er 4000 en in 2011 al 7000. Ook worden dertig eigen Scotch & Sodawinkels opgezet in Nederland, België, Duitsland Spanje, Italië, Frankrijk, Turkije, Amerika, Australië en Canada. Het bedrijf is in 2011 rond de 100 miljoen euro waard en wekt zodoende de interesse van Michael Karmer, algemeen directeur van Sun Capital. Het bedrijf wordt dan ook aan Sun Capital verkocht. Munsters blijft samen met Krouwels en Bijlsma nog wel verbonden aan het bedrijf. In 2011 richt Munsters het watermerk Marie-Stella-Maris op.
    Pauline Brakenhoff: Pauline Brakenhoff is ontwerper, oprichter en eigenaar van modemerk Aaiko. In 2005 wordt ze drijvende kracht achter het merk. In die tijd ziet Brakenhoff een opening in de mode-industrie en dat inspireert haar op een nieuw merk op de markt te brengen waarin commercialiteit en creativiteit op een bijzondere manier samenkomen. In het eerste jaar is het merk al internationaal bekend. Tegenwoordig zijn er 200 verkooppunten in Nederland en meer dan 180 internationale verkooppunten verspreid over 12 landen. Aaiko is te vinden in warenhuizen als de Bijenkorf, Barney’s in New York en Isetan in Japan. Pauline wordt vooral geïnspireerd door haar reizen over de wereld. Door haar succes in Japan wil ze ook de tussenliggende landen in de toekomst gaan veroveren met haar merk. Brakenhoff is zeer betrokken bij het milieu en streeft dan ook naar een zo duurzaam mogelijke productie en distributie.
    Peter Blaas: Peter Blaas is samen met Birgit van den Beemt oprichter en eigenaar van Perfectly Basics, de eerste multi-brandwebshop in Nederland. Peter is verantwoordelijk voor het management, PR-Marketing, fotografie, vormgeving en samen met Birgit ook voor de inkoop. De webwinkel, die al ruim zes jaar bestaat, verkoopt basics van onder andere Paul & Joe, Calvin Klein, Dior, Repeat, Missoni en See by Chloé. Voorheen was Blaas jarenlang managing director van Digiteurs en heeft daarnaast veel ervaring als webdesigner. Ook heeft hij jaren in de lithografie gewerkt. De kleding van Perfectly Basics wordt in een eigen studio gefotografeerd met modellen, waarbij zowel Birgit als Peter gezamenlijk de regie voeren. 
    Peter Rommers: Peter Rommers studeert in 1981 af aan de kunstacademie in Utrecht. Hij werkt daarna als ontwerper en stylist voor verschillende bedrijven in binnen- en buitenland. De ontwerper heeft sinds 1995 een label onder zijn eigen naam, een winkel en ontwerpstudio in Amsterdam. Hier ontwerpt hij en maakt kleding op maat voor zowel dames en heren. Twee keer per jaar presenteert Rommers een nieuwe collectie. Zonder sponsoring en nevenactiviteiten houdt hij al bijna achttien jaar het label geheel zelfstandig in de lucht. Zijn collecties zijn bekend om de draagbare ontwerpen, uitgevoerd in hoogwaardige stoffen. 
    Peter Schuitema: Peter Schuitema is van 1996 tot 2001 eigenaar van Candid Fashion, het agency voor Gas Blue Jeans en Firetrap. In 2001 begint Schuitema als Sales Director International bij het net beginnende Kuyichi, dat in datzelfde jaar is opgericht door NGO Solidaridad. In maart 2006 begint hij als zakenpartner en ceo bij het nieuwe modemerk (van o.a. Floortje Dessing) Nukuhiva waar hij nog steeds actief is. In 2013 ontvangt Nukuhiva de Hart-Hoofdprijs 2013. Deze publieksprijs van € 10.000 wordt voor de derde keer toegekend aan de meest vernieuwende en inspirerende duurzame ondernemer. 
    Peter Stigter: Catwalkfotograaf Peter Stigter pakt zes keer per jaar z’n koffers en Canon-apparatuur voor zijn tour langs alle grote, internationale modesteden. In New York, Parijs en Milaan schiet hij de mannenmodeshows, vrouwenmodeshows en haute coutureshows. En dat al meer dan 20 jaar. Peter Stigter draagt de Nederlandse mode een warm hart toe en fotografeert dan ook altijd de afstudeercollecties van de mode-academies. Hij heeft heel wat nieuwe generaties ontwerpers zien opkomen.  Daarnaast is Peter de vaste fotograaf voor de Amsterdam Fashion Week. De lijst opdrachtgevers breidt zich nog steeds uit, maar bevat al jaren dezelfde trouwe klanten die zijn kwaliteit en service roemen: Elle, Glamour, Elegance, Linda, Avantgarde en het Canadese Fashion, maar ook de Volkskrant, NRC Handelsblad en Toronto Star. Voor het modehuis Viktor & Rolf werkt hij al meer dan 10 jaar, maar ook G-Star, KlaversvanEngelen, ArteZ en de Dutch Fashion Foundation zijn vaste klanten. Peter Stigter is geboren in 1963 in Wyong, Australië – maar groeide op in Nederland. Hij verlaat in 1988 de Koninklijke Marine om te gaan studeren aan de Design Academy in Eindhoven waar hij in 1993 afstudeert. In 1989 bezoekt hij zijn eerste modeshow in Parijs. 
    Phil Auld: Phil Auld is een Brit die zijn carrière in Nederland begint als hoofd van de kledingafdeling bij Asda. Hierna wordt hij ceo bij M&S en M&S Mode Nederland B.V.. Hier heeft hij vierhonderd winkels in zeven verschillende landen onder zich. Hij speelt een grote rol in het groter maken van M&S Mode. In 2010 wordt de keten verkocht aan Excellent Retail Brands Group, eigenaar van onder andere Cool Cat, America Today en Wonder Woman. In 2011 treedt Auld aan als ceo van Trent, een retail arm van The Tata Group. Tata Group is een Indiaas industrieel conglomeraat. De producten strekken zich uit over zeven uiteenlopende branches met in totaal 96 onderdelen.
    Philip Mountfold: Tot begin 2009 is Philip Mountfold ceo van Moss Bros Group PLC, een gerenommeerde fashion-retailer in mannenmode met meer dan 150 winkels in het Verenigd Koninkrijk en franchiseconcepten van merken als Hugo Boss en Canali. Voor zijn komst naar Moss Bros is Mountfold Managing Director bij Gianni Versace, waar hij onder meer verantwoordelijk is voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Scandinavië en opkomende landen. Daarvoor werkt hij bij Nautica als Directeur Sales en Marketing Europa en als Directeur Retail bij Daks PLC, een Brits topmerk in vrouwen- en mannenmode, dat wereldwijd actief in zowel wholesale als retail. Hij begint zijn carrière als verkoper van dameskleding. Sinds 2009 is de Brit ceo bij Hunkemöller International B.V..
    Pier Paolo Righi: Pier Paolo Righi is sinds augustus 2011 ceo bij Karl Lagerfeld BV. Hij heeft, na Parijs, de eerste Amsterdamse Karl Lagerfelt geopend in april 2013. In dit jaar wil Righi in totaal tien Karl Lagerfeld winkels openen, waarvan ook één in Azië. In 2013 komt ook een Karl Lagerfeld horloge uit. Pier Paolo Righi is hiervoor onder andere ceo van Nike Germany en Commercial General Manager voor Nike in centraal Europa, Midden Oosten en Afrika.
    Piet Paris: Piet Paris werkt al meer dan twintig jaar als mode-illustrator voor tijdschriften en bedrijven over de hele wereld. Als illustrator en designer is Paris altijd bezig met mode in de breedste zin. Door zijn lezingen en masterclasses voor modeontwerpers op verschillende academies en zijn rol als medeoprichter van een cursus voor ontwerpers heeft hij een brede kennis opgebouwd en een goede kijk op de wereld van de mode. Paris was artistiek directeur van de Arnhem Mode Biënnale tijdens de eerste drie jaren van het evenement. In 2008 ontving hij de Grand Seigneur prijs voor zijn inspanning binnen de Nederlandse modewereld, voor zijn werkzaamheden voor de Arnhem Mode Biënnale en zijn werk als illustrator dat wereldwijd bekend is. 
    Piet Voorwinden: Piet Voorwinden is directeur en eigenaar van Voorwinden Modemall in ’s -Gravendeel en Luxury of Fashion in Oud-Beijerland. Een meer dan 150-jarig familiebedrijf dat zowel kleding verkoopt voor mannen, vrouwen en kinderen en daarnaast ook lingerie en sport. De modemall in Oud-Beijerland bestaat uit 3500 vierkante meter, maar in s’-Gravendeel is dat zelfs 8000 vierkante meter. In Zwijndrecht heeft Voorwinden een Intersport filiaal waar een uitgebreid sportassortiment wordt aangeboden. In de winkels vindt men meer dan 100 merken, waaronder Burberry, Armani, D&G en Hugo Boss. Als extra services wordt in een eigen atelier kleding vermaakt en organiseert het bedrijf ieder seizoen modeshows en kan de klant gratis een personal dresser boeken. 
    Rattan Chadja: Rattan Chadja is mode-ondernemer en oprichter van modebedrijf MEXX, waar hij tot 2007 bestuursvoorzitter is. Hij start in 1986 met het modebedrijf in Voorschoten en maakt in de jaren daarna van MEXX een internationaal topmerk met verkooppunten in meer dan 50 landen met mannen, vrouwen- en kinderkleding. Met een productie van 40 miljoen stuks staat het merk in 2010 bij de top 30 grootste merken van Europa. De geboren zakenman komt in 1971 met slechts 1000 euro vanuit India naar Nederland en behoort inmiddels tot de dertig rijkste mensen van Nederland. In 2004 krijgt Chadja de Grand Seigneur uitgereikt.

  • Rem D. Koolhaas: Rem D. Koolhaas, neef van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas, is oprichter van het schoenenmerk United Nude. Hij studeert aan de Technische Universiteit Delft voor architectuur. Hij besluit echter een andere kant op te gaan en schoenen te ontwerpen. Samen met Galahad Clark, zevende generatie schoenmaker wiens familie Claks heeft opgericht, zet hij United Nude op.  Vooral hoge hakken kenmerken de collectie. In 2003 wordt Koolhaas genomineerd voor de Rotterdam Design Award met zijn Möbius schoen.
  • Richard van Roon: Richard van Roon is samen met Bas Zoomers al bijna tien jaar directeur en aandeelhouder van Zoomers B.V. Het bedrijf staat bekend om zijn winkels in het oosten van het land, waaronder de eerste Modemall van Nederland in Wilp. Andere winkels zitten in Lochem, Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Doetichem, Arnhem, Zwolle en Apeldoorn. Sinds september vorig jaar heeft het bedrijf een Citystore in Den Bosch geopend, met niet alleen een winkel maar ook een fashion café.  
  • Rick van Rijthoven: Rick van Rijthoven is één van de oprichters en eigenaren van de Modefabriek. Dit doet hij samen met Lucel van den Hoeven, Caroline Krouwels en Anne-Claire Petit. Van Rijthoven was ook ruim dertien jaar mede-eigenaar van het modelabel DNA, waar hij ook medeoprichter van is. Het merk had hij samen met Lucel van den Hoeven. Naast de modefabriek is hij ook oprichter en mede-eigenaar van de Kleine Fabriek.
  • Riet Spijkers: De modetweeling Spijkers en Spijkers studeert in 1994 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (nu ArtEZ), als modevormgever. In 2000 volgen beiden een masteropleiding aan het Fashion Institute Arnhem. In datzelfde jaar tonen ze hun collectie ‘Girlfriend’ aan de internationale modepers in Parijs. Sinds de oprichting van hun modelabel Spijkers en Spijkers in 2000 brengt het duo jaarlijks een lente/zomer en herfst/winter collectie uit met shows in Parijs, Londen en Milaan. In 2010 komt het ontwerpersduo met hun tweede lijn onder de naam ‘SIS’. In datzelfde jaar wordt ook een brillenlijn voor Specsavers ontwikkeld met de bekende kenmerken van Spijkers en Spijkers. Deze zomer opende de zussen de Amsterdam Fashion Week met een lente/zomer 2014 collectieshow.
    De creaties van Spijkers en Spijkers zijn wereldwijd verkrijgbaar. In Europa onder andere in: Oostenrijk, Denemarken, Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Rusland. Daarnaast ook in landen als: Australië, Japan, Verenigde Arabische Emiraten, China, Kazachstan en de Verenigde Staten.
  • Rob Groenteman: Rob Groenteman is sinds 1998 oprichter en eigenaar van modebedrijf Blosh. Groenteman studeert aan de HTS confectie industrie. Na zijn studie is hij zes jaar lang inkoper bij Van Cleef. Groenteman voelt toch meer voor zelf ondernemen en start met het modebedrijf ‘Bottom Line’. Het merk met specialisatie in herentops in het commerciële prijssegment. Het bedrijf groeit in drie jaar tijd naar 10 miljoen omzet met meer dan 600 klanten. Door een aantal faillissementen van grote klanten en productieproblemen wordt in 1997 ‘Bottum line’ failliet verklaard. Vol goede moed start de ondernemer een jaar later met het bedrijf ‘Blosh’. In eerste instantie is Blosh een kledingmerk, maar er blijkt een grotere markt voor importeurschap. Vijftien jaar later staat het bedrijf nog steeds sterk op de markt en is distributeur van merken als Frida, American Vintage, Kontatto Maglieria, Muse of Love, BSB, Fairly en het eigen merk Aaiko. Het bedrijf is ook deels eigenaar van de winkel Centre Neuf en American Vintage in Amsterdam. 
  • Robert Meijer: Robert Meijer is sinds 2010 algemeen directeur van Van Gils en modeketen Setpoint. Van Gils heeft op dit moment 180 verkooppunten in Nederland en België. Sinds een jaar wordt het merk ook in Canada verkocht bij warenhuisketen Hudson Bay. Nog dit jaar komen er shop-in-shops binnen de Bijenkorf. In maart van dit jaar opende Meijer zijn eerste Van Gils flagshipstore in Rotterdam. De winkel stelt niet alleen de verkoop centraal, maar probeert een beleving te creëren met een biljarttafel in de winkel en een barbier die tijdens het winkelen de baard van de man kan bijwerken. Mannen kunnen zich van top tot teen in nieuw steken is dan ook het motto van Meijer. De winkel is 106 vierkante meter
    In 2012 kreeg modeketen Setpoint een award voor de hoogst gewaardeerde heren bovenmoderetailer, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door GfK Panel Services bv.
  • Robert Theijssen: Robert Theijssen is sinds 2012 de nieuwe ceo voor de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse afdeling van het Nederlandse merk Just Brands Inc.. Voordat hij bij Just Brands begint, werkt hij al als ceo bij de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse afdeling van Garcia. De jaren daarvoor is hij ook International Sales Director geweest bij No-Excess en Sales Director bij Scotch & Soda.
  • Roel de Veer: 1 mei 1988 start Roel de Veer met het merk No Excess. In de eerste jaren concentreert het jonge merk zich vooral op t shirts, knits en shirts in het lagere middensegment . De verkoop focust zich op Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Inmiddels is de distributie uitgegroeid tot 41 landen met meer dan 2000 verkooppunten. De meeste dealers komen nu uit het midden/midden-hoog segment zowel in de casual jeans related als in het jonge modische herenmode segment. Ondanks de moeilijke economische situatie in geheel Europa wist het merk tegen de marktontwikkelingen in toch een plus van bijna 20% te realiseren in 2013. In 2008 kent de onderneming 70 medewerkers en 1700 verkooppunten. Dit aantal is in de laatste jaren alleen nog maar verder gestegen. 
  • Roland Kahn: Roland Kahn richt in 1979 Coolcat op als keten met modieuze kleding voor jongeren. Hij is nog steeds eigenaar van het merk. Het tienermerk heeft 640 verkooppunten en 130 eigen winkels in Nederland, België en Luxemburg.  Kahn is algemeen directeur van Excellent Retail Brands en is ook eigenaar van het merk American Today en sinds 2011 van M&S Mode en lingeriemerk Sapph. Hij streeft naar in totaal 1000 verkooppunten en een omzet van 1 miljard euro. 
  • Rolf Snoeren: Viktor&Rolf is een modehuis onder leiding van Viktor Horsting en Rolf Snoeren. De twee staan bekend om hun theatrale modeshows en extravagante kledingcollecties. De ontwerpers ontmoeten elkaar op de kunstacademie in Arnhem. Na hun afstuderen in 1992 vertrekken beiden naar Parijs om te gaan werken in wat zij het epicentrum van de mode noemen. Ze ontwerpen daar hun eerste collectie die gebaseerd is op de frustratie die zij voelen als twee beginnende ontwerpers en winnen hiermee de eerste drie prijzen van de belangrijkste modewedstrijd ter wereld: de Salon Européen de Jeunes Stylistes. 
  • Ronald de Waal: Ronald de Waal is algemeen directeur van Logo International B.V. Het bedrijf is actief in 85 landen en het doel is om merken als WE, O’Neill, Setpoint, Van Gils, Pointer, Van Kollum, Dobber, Jottum, Peter van Holland, Cake Walk en Barbara Farber internationaal uit te breiden. Ronald de Waal is de kleinzoon van Edwin de Waal, die aan de wieg staat van kledingketen WE. In 1977 wordt De Waal deelgenoot van het bedrijf wat toen nog ‘HIJ’ heette. Zijn komst was het begin van de buitenlandse uitbreiding. Over een periode van vijf jaar wordt een kleine winkel van Zwitserse kleinhandelsopslag gekocht en ontwikkeld tot 27 winkels onder de naam ‘HEY’. In 1983 wordt de eerste ‘HEY’-winkel in België geopend. 
  • Ronald van Zetten: Ronald van Zetten gaat op zijn zestiende van school. Hij wil naar eigen zeggen per se werken, school daagt hem niet uit. Op latere leeftijd zou hij nog wel veel cursussen en een studie bedrijfskunde voltooien. In het begin van zijn carrière is hij vakkenvuller en bedrijfsleider in een supermarkt. Zijn liefde voor retail vertaalt zich vervolgens in managementfuncties bij Praxis, Unigro (Laurus) en Albert Heijn. Sinds 2003 is hij ceo bij Hema B.V..Inmiddels heeft HEMA 390 vestigingen in Nederland, 65 in België, 3 in Luxemburg, 8 winkels in Duitsland en sinds 23 januari 2009 één in Frankrijk.
  • Sam Cruden: Sam Cruden is ontwerpster en eigenaar van haar eigen merk C. Cruden, dat sinds 2009 bestaat. Voordat ze haar eigen lijn opzet, loopt ze stage bij Dirk Bikkenbergs Group en Esprit en heeft ze onder meer banen bij United Brands, O’Neill, Kuyichi en Diesel. C. Cruden staat vooral bekend om het harde maar vrouwelijke uiterlijk. Op 2 september opent Cruden haar eigen winkel in Rotterdam.
  • Sander Lusink: Sander Lusink is mede-eigenaar van het bekende pakkenlabel Oger. Sander neemt samen met zijn broer Martijn in januari 2012 gezamenlijk het stokje van vader Oger Lusink over. Het bedrijf produceert eigen kledingcollecties in Italië. Daarnaast presenteert Oger het menswear van vrijwel alle Italiaanse topmerken in de winkels in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Antwerpen. Exclusieve vrouwenmode is verkrijgbaar bij Oger Donna in Amsterdam. Oger Corporate Fashion werkt aan de corporate identity van bedrijven. Zo kleedt Oger toonaangevende bedrijven als Holland Casino, Yarden, ING, AFC Ajax en Feyenoord. Sander is verantwoordelijk voor marketing en public relations en raakt tien jaar geleden pas echt betrokken bij het bedrijf na een Hbo-opleiding marketing en communicatie. 
  • Sandra Harmsen: Humanoid is opgericht in 1981 in Arnhem door Sandra Harmsen en Hans Boelens. Het begint allemaal met acht dwarse punkers die het collectief Humanoid opzetten. Sandra Harmsen en Hans Boelens openen in 1981 de zaak in Arnhem, waar ze kleding van het ‘Ateliers Humanoid’-label ontwerpen en verkopen. In 1986 komt de grote doorbraak. Inmiddels wordt het label wereldwijd verkocht. In 1988 wordt de eerste winkel buiten Arnhem geopend en worden de eerste contacten in de USA gelegd. Humanoid staat bekend om zijn rijke materialen zoals cashmere, alpaca, zijde, suède en leer. Sinds 2006 heeft het merk ook een eigen schoenencollectie.
  • Sandra de Wit: Sandra de Wit is algemeen directeur van het merk La Ligna. Het modemerk wordt in 1984 door haar opgericht en heeft inmiddels 41 winkels verspreid over heel Nederland en een goedlopende webshop met alleen het eigen merk. De kleding van La Ligna wordt voor een door Nederlandse vrouwen gemaakt. Het karakter van de Nederlandse vrouw staat centraal en daar ontwerpt La Ligna mode bij. 
  • Saskia Kemperman: Saskia Kemperman is het nichtje van Cora Kemperman, oprichtster van de modeketen Cora Kemperman en Mag & Maggia. Saskia studeert op de Amsterdam Fashion Institute (AMFI) dat op dat moment nog Charles Montaigne heet. Na haar afstuderen in 1995 mag ze als stagiaire beginnen bij Cora Kemperman waar ze een paar stukken uit haar afstudeercollectie mag vertalen voor winkels. Haar parka wordt een bestseller. Saskia heeft – net als haar tante – ervaring met inkopen. Zij doet dit werk voor grote ketens zoals Didi. Als bekend wordt dat Saskia Cora zou opvolgen, volgt een drie-jarige inwerkperiode. Vanaf de herfst- en wintercollectie start de modeketen met het verkopen via internet. 
  • Simone van Trojen: Simone van Trojen is oprichter en algemeen directeur van modemerk LaDress. Na het afronden van haar rechtenstudie werkt Van Trojen als corporate executive. Als modeliefhebber is zij altijd op zoek naar die ene multifunctionele jurk, passend bij verschillende gelegenheden. Een zoektocht die haar er in 2006 uiteindelijke toe brengt een eigen droomjurk te creëren: LaDress. Een premium online modemerk met maar één streven om elke vrouw de perfecte jurk te laten vinden. Daarnaast biedt het merk ook een collectie basics. De kleding wordt geproduceerd door ambachtelijke ateliers in Nederland, België en Roemenië. 
  • Steijn Pelle: Steijn Pelle is samen met Bernd Damme medeoprichter en eigenaar van het modemerk Cravatta Pelliano. Het merk begint in 2011 met stropdassen en bouwt zich steeds verder uit met sjaals, colberts en pochets. Voorheen is Pelle hij ruim vijf jaar eigenaar van ELF Entertainment, waar hij ook oprichter van is. Dit bedrijf organiseert discoshows in Nederland en België en ontwikkelt entertainmentconcepten voor klanten. Pelle is ook voorzitter van de Foundation Young Entrepreneurial Sagamores, de organisatie die jonge ondernemers probeert te inspireren om te ondernemen. Hij wint samen met Bernd Damme de Sprout’s 2012 ‘Best Young Entrepreneur Of The Netherlands’ titel voor het opzetten van het mannenmerk. Daarnaast wordt het onder andere verkozen tot ‘One of 15 most innovative e-commerce professionals of Holland’ (Emerce ’13) en ‘Dutch Young Entrepreneur of the Year’ (Business Magazine Sprout, June 2012).
  • Steve te Pas: Steve te Pas is oprichter van het jeansmerk Blue Blood. Het merk wordt in 2002 gelanceerd. Blue Blood heeft vier winkels, waarvan drie in Amsterdam en één in Rotterdam. Daarnaast is het merk ook te koop in de webshop. Blue Blood gaat in 2009 failliet en wordt overgenomen door Ton van Dam, die het bedrijf weer verkoopt aan Urban Trends Trading. Te Pas komt begin 2013 wederom met een nieuw spijkerbroekenmerk genaamd ‘Good Genes’ en opent in maart zijn eerste winkel in de hoofdstad.
  • Suzan Eikelenstam: Suzan Eikelenstam is webwinkelexpert en schrijver. Ze geeft regelmatig presentaties over onder andere vrouwen en ondernemerschap, de online vrouw en vrouwen in e-commerce. Ze schrijft ook in 2010 het boek ‘Internetgodinnen: start je eigen webshop in 10 stappen’. In dit boek beschrijft Eikelenstam hoe een ondernemer met een eigen webshop kan overleven in de massa van webwinkels en hoe iemand de buitenlandse offlinewereld kan betreden. De webwinkelexpert is ook jurylid bij de Thuiswinkel Awards en op dit moment bezig met de oprichting van een trainingsinstituut E-commerce College. In 2007 richtte Eikelenstam het PR bureau ‘Hyperz PR’ op. 
  • Theo Dietz: Theo Dietz is oprichter van Joint Services International (JSI), de voormalig distributeur van surfmerk O’Neill. In 1978 haalt JSI het Amerikaanse surfmerk naar Europa en maakt het merk groot. In 2006 neemt Logo International JSI over en wordt Andreas Adenauer als nieuwe topman aangetrokken en vertrekt Dietz het bedrijf in 2008. In 2011 koopt de ondernemer een groot deel van het sportmerk Brunotti en wordt directeur van het bedrijf. 
  • Tom Broekman: Tom Broekman (uit de vijfde generatie van de Broekmanfamilie) staat sinds 1987 aan het roer van het bedrijf, dat bestaat uit Thom Broekman en De Rode winkel. De familie begon ruim 175 jaar geleden met een kleermakerij in Utrecht en verkocht als één van de eerste spijkerbroeken in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf twee krachtige merken met twintig vestigingen verspreid over het land. Tom staat niet alleen aan het hoofd. Hij doet dit samen met zijn echtgenote Margriet en Erik Kuijsten, die werkzaam is als directeur van De Rode Winkel. Tijdens viering van het 175 jarig bestaan, ontvangt het bedrijf het predicaat Hofleverancier uit handen van de Commissaris van de Koningin Roel Robbertsen. 
  • Tony Tonnaer: Samen met twee partners start Tony Tonnaer in augustus 2010 het merk K.O.I., oftewel Kings of Indigo, op. Met het merk probeert hij zo veel mogelijk recyclede stoffen te gebruiken. In de zeven jaar daarvoor is Tonnaer directeur van Kuyichi, het eerste Nederlandse duurzame denimmerk opgericht door Solidaridad. In die periode groeit Kuyichi uit naar een totaalmerk met meer dan vijfhonderd verkoopunten en eigen flagshipstores in Nederland en Frankrijk. 
  • Tineke Sluiter: Tineke Sluiter is oprichter en eigenaar van webwinkel Orangebag. Als Sluiter in 2005 begint met haar webwinkel is er volgens haar nog nauwelijks aanbod in het hogere prijssegment online. Om zich te onderscheiden verkoopt ze niet alleen mooie kleding, maar legt ze ook de nadruk op persoonlijke aandacht en service. Het merkportfolio telt ongeveer 80 labels voor mannen, vrouwen en kinderen. Er is bewust gekozen voor een mix van gevestigde merken en bijzondere nieuwkomers.
  • Tony Cohen: Tony Cohen is modeontwerper. De liefde voor mode ontstaat bij de geboren Amsterdammer door zijn vele bezoeken aan zijn oma, die vintagekleding verkocht op de Waterlooplein markt. In zijn tienerjaren is hij al vroeg in de ban van de eerste Japanse ontwerpers in Europa, zoals Kenzo en Yamamoto en het Italiaanse modehuis Versace. Nadat hij professioneel honkbalspeler is, begint hij als modeontwerper. Hij doet acht jaar lang ontwerpervaring op in Italië en richt in 2005 samen met zijn zakenpartners TONY COHEN op. Samen brengen zij een luxe couturelijn uit, dat een internationaal succes wordt. In 2010 wordt ook een commerciële ontwerplijn gelanceerd, genaamd 2LOVETONYCOHEN. Door zijn succes in het buitenland mag Cohen showen tijdens de prestigieuze New York Fashion week. De ontwerper is de eerste en enige Nederlandse ontwerper die wordt uitgenodigd om een show te geven in de tenten van Bryant Park in New York. In 2010 wordt de couturelijn omgedoopt in ‘Atelier TonyCohen’ en de commerciële ontwerplijn in ‘TONYCOHEN’. 2LOVETONYCOHEN wordt een meer commerciële, aantrekkelijk geprijsde lijn. De drie lijnen worden verkocht in meer dan 250 luxe warenhuizen en boetieks over de hele wereld, zoals onder andere Barneys in Los Angeles, Neiman Marcus in New York, Harvey Nichols in Dubai en Gente in Rome. In Nederland is Cohen te vinden in zijn eigen Flagship store en in de Huidenstraat in Amsterdam. 
  • Truus Spijkers: De modetweeling studeert in 1994 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (nu ArtEZ), als modevormgever. In 2000 volgen beiden een masteropleiding aan het Fashion Institute Arnhem. In datzelfde jaar tonen ze hun collectie ‘Girlfriend’ aan de internationale modepers in Parijs. Sinds de oprichting van hun modelabel Spijkers en Spijkers in 2000 brengt het duo jaarlijks een lente/zomer en herfst/winter collectie uit met shows in Parijs, Londen en Milaan. In 2010 komt het ontwerpersduo met hun tweede lijn onder de naam ‘SIS’. In datzelfde jaar wordt ook een brillenlijn voor Specsavers ontwikkeld met de bekende kenmerken van Spijkers en Spijkers. Deze zomer opende de zussen de Amsterdam Fashion Week met een lente/zomer 2014 collectieshow. De creaties van Spijkers en Spijkers zijn wereldwijd verkrijgbaar. In Europa onder andere in: Oostenrijk, Denemarken, Griekenland, IJsland, Ierland, Italië, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Rusland. Daarnaast ook in landen als: Australië, Japan, Verenigde Arabische Emiraten, China, Kazachstan en de Verenigde Staten.
  • Victor van Nieuwenhuizen: Victor van Nieuwenhuizen werkt al drie jaar bij Sissy boy en is sinds 2012 ceo bij het bedrijf. Sissy-Boy is een Nederlands winkelmerk (opgericht in 1982) waar mensen niet alleen goede en draagbare Special Basics kleding kunnen kopen, maar ook interieur- en verzorgingsproducten.
  • Viktor Horsting: Viktor&Rolf is een modehuis onder leiding van Viktor Horsting en Rolf Snoeren. De twee staan bekend om hun theatrale modeshows en extravagante kledingcollecties. De ontwerpers ontmoeten elkaar op de kunstacademie in Arnhem. Na hun afstuderen in 1992 vertrekken beiden naar Parijs om te gaan werken in wat zij het epicentrum van de mode noemen. Ze ontwerpen daar hun eerste collectie die gebaseerd is op de frustratie die zij voelen als twee beginnende ontwerpers en winnen hiermee de eerste drie prijzen van de belangrijkste modewedstrijd ter wereld: de Salon Européen de Jeunes Stylistes. 
  • Vincent Vermeer: Vincent Vermeer is eigenaar van het Amsterdamse herenmodelabel Gentiluomo BV. Het merk bestaat uit twee stijlen; Gentiluomo en Genti. Hierbij wordt niet gekeken naar de leeftijd van de man maar naar de kleedmomenten. Gentiluomo is de meer zakelijke lijn. Genti gaat meer richting de casual kleding en fashion. Gentiluomo heeft in 2010 voor drie seizoenen de heren van PSV gekleed samen met herenmodezaak Wildenberg/Ynformal. 
  • Wendela van Dijk: Wendela van Dijk heeft haar eigen winkel, die naar haarzelf vernoemd is, in Rotterdam. Van Dijk valt op door haar diversiteit. Door design te combineren met alledaagse fashion, creëert deze prettige boutique een onuitputtelijke bron van inspiratie en nieuwe mogelijkheden. De stijl van Van Dijk is eenvoudig, origineel, sensueel en androgyn. Die ongewone mix blaast al gauw nieuw leven in ieders kledingkast. Ze verkoopt een mix van gevierde ontwerpers als Christian Wijnants, Maison Martin Margiela, Paul Smith, Stella McCartney en local heroes als Monique van Heist en Susan Bijl. 
  • Willem Haitink: Willem Haitink is sinds 1 september 2011 de ceo van O’Neill. In de 16 jaar hiervoor werkt hij voor Nike in de Verenigde Staten, Canada, Mexico en China. Zo is Haitink de man die Nike marktleider maakt in China. Hij stuurt onder meer het team aan tijdens de succesvolle Olympische Spelen in Peking. Een event dat de naambekendheid van Nike doet pieken, de relaties met consumenten versterkt en een betere en grotere aanwezigheid in de detailhandel realiseert. De laatste jaren voor hij naar O’Neill gaat, is de Nederlander general manager van Converse Europe, Middle-East en Afrika. Nike kocht het legendarische sneakermerk Converse in 2003.
  • Willem Massar: Arnoldus Wilhelmus Willibrordus Massar is ceo bij het modemerk Laundry Industry. Het merk heeft inmiddels winkels in Londen, Antwerpen en Amsterdam. Laundry Industry staat bekend om de hoge kwaliteit en een ingetogen, internationale allure. De collectie is stijlvol en van nu, chic, draagbaar en stads. Zwart en wit zijn veel terugkomende tinten, maar ook signaalkleuren zoals rood of roze. 
  • Willem Olsthoorn: Willem Olsthoorn richt samen met zijn vrouw Marieke in 1963 het merk Oilily op. In die tijd is kinderkleding, waar het merk zich toen alleen op richt, vooral een afspiegeling van kleding voor volwassenen; sober en degelijk. De kleding van Oilily valt met zijn verschillende kleuren, mix van invloeden uit verschillende windstreken, humoristische details en een combinatie van bijzondere materialen behoorlijk op. Deze nieuwe visie op kinderkleding levert het merk wereldwijd een grote schare fans op, waaronder John Travolta, Madonna, Michael Jackson en Bill Cosby, die hun kinderen in de kleding van Oilily hulden. Door het succes bij de kindercollecties, komt er ook een damescollectie. De kleurencombinaties, fantasievolle prints en hoogwaardige kwaliteit vonden gretig aftrek bij vrouwen in Azië, de Verenigde Staten en later ook Europa. Actrices als Julia Roberts en Melanie Griffith worden in die tijd gespot in kleding van de damescollectie. Eind 2008 gaat Oilily failliet, zeven jaar nadat Willem en Marieke hun aandelen aan een bank en investeringsmaatschappij hebben verkocht. Even lijkt het erop dat het merk verdwijnt, maar in 2009 koopt de familie Olsthoorn het bedrijf weer terug. De tweede generatie is vastbesloten om het oorspronkelijk kindermerk weer een wereldmerk te maken. 
  • Willem Veldhoven: Willem Veldhoven is eigenaar van VeldhovenGroup, het modebedrijf met merken als NoNo, Sandwich, Turnover, Dept en Stills. Het internationale bedrijf zit met zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Het creatieve hart van de VeldhovenGroup met het ontwerpteam en ateliers zit in Amsterdam. Productiecentrums, kantoren en showrooms van de verschillende merken zitten over de hele wereld verspreid. Het bedrijf heeft meer dan 5000 verkooppunten in meer dan twintig landen wereldwijd. Sinds de oprichting in 1950 is het modebedrijf nog altijd in handen van dezelfde familie.

Voor vragen of opmerkingen kunt u mailen naar powerlist@textilia.nl