TOP

Nieuwsoverzicht: Kappa X Primark, Van Uffelen Mode opent winkels in voormalige Duetz- en Adam-winkels, eerste collectie Vulcan Shoes en meer

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: Primark X Kappa

KAPPA X Primark

Kappa en Primark bundelen hun krachten en brengen samen een nieuwe collectie uit. Een exclusieve samenwerking die Kappa’s sportkleding een frisse, moderne twist geeft. Deze 30-delige collectie combineert sport en streetwear, met alles van naadloos ondergoed en slippers, tot veelzijdige sportsetjes. De collectie is vanaf nu te koop, online en in de winkels van Primark.

Van Uffelen Mode opent winkels in voormalige Duetz- en Adam-winkels

Van Uffelen Mode opent een vestiging in het pand waar Duetz jarenlang gevestigd was in Zeist, dat meldt De Nieuwsbode Zeist naar aanleiding van een bericht op het lokale platform ‘Leuk in Zeist’. Uit vacatures op de website van Van Uffelen blijkt daarnaast dat zij in totaal vier nieuwe winkels openen in voormalige Duetz- en Adamwinkels, na het faillissement. Naast Zeist namelijk in Bilthoven, Capelle aan de IJssel en Bergen. Van Uffelen Mode is onderdeel van de Naura Groep en heeft een lange en gevestigde achtergrond. De modeketen werd opgericht in 1945, toen Van Uffelen zijn eerste dames- en herenmodewinkel opende in het centrum van Delft. Inmiddels heeft Van Uffelen meer dan 45 winkels verspreid over Nederland, waar ze dames-, heren- en kinderkleding verkopen en een webshop.

Eerste collectie Vulcans Shoes

Klassieke schoenen in vrolijke kleuren, om te dragen tijdens ieder seizoen. Dat zijn de schoenen van het onlangs opgerichte Vulcans Shoes. De schoenen zijn gemaakt van natuurlijke materialen en zijn eco-, bio-, gerecycled, chroom- en metaalvrij. Bovendien worden ze in Europa geproduceerd. “Wij geven veel om stijl, kwaliteit en aardig zijn voor mensen en de planeet”, luidt het op de website. Op dit moment zijn er vier kleuren beschikbaar, in de maten EU 30 t/m 40. “Het is een uniseks schoen, maar we verkopen momenteel voornamelijk aan dames en kinderen. Voor de volgende collecties zal deze maatboog worden uitgebreid naar EU 30-46, inclusief herenmaten. Ook komen er twee nieuwe modellen aan. De reacties van retailers zijn zeer positief; ze vinden de schoenen onder andere ‘eigen’, duidelijk en van hoge kwaliteit”, laat Quinten van Leeuwen aan Textilia weten. De collectie is vooralsnog alleen online te koop, maar Vulcans is momenteel in gesprek met verschillende retailers om de mogelijkheden te onderzoeken. 

Fusie kringloopketens RataPlan en Noppes

De fusie tussen kringloopketens RataPlan en Noppes is in volle gang, met als doel in 2025 als één organisatie verder te gaan onder de naam RataPlan. In de Noppes-winkels worden al veranderingen doorgevoerd, zoals het aanbrengen van RataPlan-uitingen en stickers op bussen. De winkels zullen eind dit jaar volledig omgebouwd zijn tot RataPlan-locaties. Beide kringloopketens organiseren evenementen, zoals ‘Noppes Hoppen’ en de ‘Ronde van RataPlan om klanten te betrekken. “We doen er alles aan om de fusie goed te laten verlopen en onze klanten daarin mee te nemen. We kijken uit naar 2025, wanneer RataPlan de grootste kringloopketen van Nederland zal zijn. Deze schaalvergroting stelt ons in staat om onze missie om werkgelegenheid te creëren en duurzaamheid te bevorderen, nog beter te realiseren”, aldus Gert-Jan dekker (directeur bestuurder van zowel RataPlan als Noppes).

Faillissementsverkoop Esprit gaat niet door

De aangekondigde faillissementsverkoop van Esprit gaat niet door. De vier winkels in Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht blijven gesloten wegens een gebrek aan voorraad, laat RTL weten. Daarnaast is ook failliet Esprit Noord-Holland, door een tekortkoming aan voorraad en een te lage omzet. De ondernemer heeft nog geen koper gevonden voor de vestigingen in Den Bosch, Maastricht, Rotterdam en Utrecht. Een andere franchisenemer in het zuiden van het land houdt de deuren wel geopend. Esprit voert nog gesprekken met twee geïnteresseerde partijen voor een mogelijke doorstart in afgeslankte vorm.