TOP

Nieuwsoverzicht: Triumph wint ‘Beste Winkelketen van Nederland’ in de categorie Ondermode, Shoeby opent drie nieuwe winkels in stadscentra dit najaar en meer

In het nieuwsoverzicht van vandaag updaten we je over het belangrijkste fashion nieuws binnen de modebranche.

Beeld: Triumph

Triumph wint ‘Beste Winkelketen van Nederland’ in de categorie Ondermode

Triumph is uitgeroepen tot winnaar in de categorie Ondermode bij de ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland 2024-2025. De award is gebaseerd op de stemmen van meer dan 212.000 consumenten, die winkels beoordeelden op klantvriendelijkheid, innovatie en productkwaliteit. Triumph behaalde een gemiddelde score van 4,19 en werd geprezen om zijn sterke focus op klanttevredenheid. De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Met deze overwinning bevestigt Triumph zijn positie als toonaangevend merk in de ondermodebranche. Het merk blijft streven naar verbetering en innovatie, met een sterke focus op het bieden van hoogwaardige producten. Triumph ziet de award als een erkenning voor het harde werk van hun teams en de trouw van hun klanten. De prijs zal de zichtbaarheid van het merk verder versterken, zowel in Nederland als internationaal. Triumph blijft zich inzetten voor het bieden van comfort en stijl aan vrouwen wereldwijd.

Shoeby opent drie nieuwe winkels in stadscentra dit najaar

Dit najaar breidt modeketen Shoeby zijn fysieke winkelnetwerk verder uit met de opening van drie nieuwe winkels in de stadscentra van Winterswijk, Bergen op Zoom en Utrecht. Met deze stap versterkt het merk zijn aanwezigheid in middelgrote en grote steden. Shoeby is al bekend in verschillende lokale buurten, maar ziet nu steeds meer kansen in drukkere stadskernen. De afgelopen jaren heeft de keten al succesvolle winkels geopend in steden als Doetinchem en Middelburg, evenals in The Mall of The Netherlands. Deze uitbreidingen hebben geleid tot positieve resultaten. “De vraag naar fysieke winkels blijft, ondanks de groei van online shoppen,” zegt Ellen Peters, commercieel directeur van Shoeby. “Wij geloven in de kracht van persoonlijke service en de unieke winkelervaring die alleen een fysieke winkel kan bieden.” Met de toevoeging van deze drie nieuwe locaties komt het aantal Shoeby-winkels in Nederland op 235. De keten heeft nog verdere uitbreidingsplannen, zowel binnen Nederland als daarbuiten.

Heropening Broekman herenmode na tien jaar renovatie in Utrecht

Na een jarenlange renovatie opent herenmodezaak Broekman op 25 september opnieuw zijn deuren aan de Lange Elisabethstraat in Utrecht, waar de winkel al sinds 1912 is gevestigd. Naast de winkel zijn boven het pand twaalf duurzame appartementen gebouwd, die binnenkort worden opgeleverd. Het project, genaamd ‘De Elisabeth’, kende vele hobbels en tegenslagen, waar eigenaar Tom Broekman in een nieuw boek en podcast over vertelt. Tijdens de heropening worden zowel het boek als de podcast gepresenteerd. De ingrijpende verbouwing markeert een nieuw hoofdstuk voor het familiebedrijf. Tom Broekman laat weten trots te zijn op het eindresultaat, ondanks de vele uitdagingen die het project kende. De heropening is een belangrijk moment, niet alleen voor de winkel, maar ook voor het versterken van de Utrechtse binnenstad. Broekman draagt nu vol vertrouwen het familiebedrijf over aan zijn kinderen, de zesde generatie.

Modebeurzen in Milaan trokken 40.950 bezoekers

De modebeurzen in Milaan, waaronder MICAM Milano, Milano Fashion&Jewels, MIPEL en The One Milano, hebben hun deuren gesloten met een indrukwekkend aantal van 40.950 vakbezoekers. Deze evenementen, gehouden in Fiera Milano (Rho), bevestigen hun rol als internationale platforms voor de mode-industrie. Ongeveer 45% van de bezoekers kwam uit 140 verschillende landen, met Spanje, Duitsland en Frankrijk als de grootste Europese deelnemers. Noord-Amerika, met name Canada en de VS, zag een sterke groei, evenals de landen in het Verre Oosten zoals China en Japan.

Koopbereidheid onder Nederlandse consument neemt toe

In september zijn Nederlandse consumenten iets minder pessimistisch dan in augustus, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Zowel hun kijk op de economie als hun bereidheid om aankopen te doen, is verbeterd. Het consumentenvertrouwen steeg van -24 naar -21, maar blijft daarmee nog steeds onder het 20-jarig gemiddelde van -10. Het hoogste consumentenvertrouwen werd in januari 2000 genoteerd met een score van 36, terwijl het dieptepunt in september en oktober 2022 werd bereikt met -59. Consumenten zijn positiever over de afgelopen 12 maanden en hebben ook meer vertrouwen in de toekomst, zowel wat betreft de economische situatie als hun eigen financiële situatie. Bovendien vinden ze de omstandigheden voor grote aankopen minder ongunstig dan een maand eerder.