TOP

New in town: een Q&A met de vrouw achter celeb-loved sieradenmerk Astrid & Miyu

In een wereld waar zelfexpressie en creativiteit centraal staan, heeft Astrid & Miyu zich snel ontwikkeld van een online cultmerk tot een gevestigde naam in de sieradenindustrie. Met fysieke winkels in grote steden zoals Londen, New York en nu sinds kort ook Amsterdam, blijft het merk groeien. Oprichter van Astrid & Miyu Connie Nam vertelt over de uitdagingen van het openen van een fysieke winkel, de rol van klankfeedback en het belang van een fijne winkelervaring. Tune in!

Beeld: Astrid & Miyu

Astrid & Miyu draait om zelfexpressie en creativiteit. Wat voor rol speelt klantfeedback in de ontwikkeling van nieuwe producten of services binnen jullie merk?

Klanten staan centraal in wat we doen. Onze ontwerpen zijn in de eerste plaats geïnspireerd door onze omgeving – inclusief interieurontwerp, architectuur en natuur. Maar meer dan wat dan ook, inspireren mensen op straat en onze klanten me het meest tijdens het ontwerpproces. We willen onze klanten ook de mogelijkheid geven om hun eigen sieraden te kiezen en te stylen, daarom hebben we een unieke manier om onze sieraden te presenteren – allemaal boven het glas, wat zeer ongebruikelijk is in de industrie.

Hoe hebben jullie de overstap ervaren van een online cult-merk naar fysieke winkels in grote steden, zoals Londen, New York en nu Amsterdam? En wat is het wezenlijke verschil tussen online en offline?

Mijn droom was altijd om fysieke winkels te openen, zelfs toen ik het merk alleen met een website lanceerde. Het is zoveel makkelijker om offline de warmte en gemeenschap te creëren. Dit gaat terug naar mijn inspiratie voor het merk. Ik reisde veel met mijn familie en mijn favoriete bezigheid was het bezoeken van sieradenkraampjes op markten of kleine sieradenboetieks. Ik hield van de drukte en de warmte.

Online is het makkelijker om visueel te creëren waar het merk voor staat, omdat we de sieraden op verschillende modellen kunnen stylen en inspiratie aan onze klanten kunnen bieden. De grootste les die ik heb geleerd, is dat als je een omnichannel-bedrijf hebt, de twee kanalen symbiotisch moeten samenwerken, zodat het niet lijkt alsof ze door twee verschillende afdelingen worden gerund.

Hoe hebben jullie de winkelervaring in Amsterdam speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt? En wat zijn de achterliggende ideeën bij jullie populaire ‘welded bracelets’ en exclusieve piercing-evenementen?

Ten eerste is het winkelontwerp zeer uniek voor Amsterdam, zoals bij al onze locaties. We hebben ook samengewerkt met een lokale kunstenaar om kunstwerken te maken die de mijlpalen van het merk illustreren, waaronder de geboorte van mijn twee dochters. We hebben ook een exclusieve gelaste armband bedel – een klomp -, evenals exclusieve tatoeageontwerpen, die je alleen in de Amsterdamse winkel kunt krijgen.

Wat hopen jullie dat klanten meenemen uit deze ervaring? En hoe zijn de eerste reacties, nu jullie al een aantal weken open zijn in Amsterdam?

Ik hoop dat klanten zich thuis voelen en denken dat we nu deel uitmaken van hun gemeenschap, en een geheime vondst die ze aan hun vrienden willen vertellen. De eerste reacties waren fantastisch. We organiseerden een influencer- en persavond in onze winkel een paar weken geleden toen ik daar was. Ik kon de buzz en hoe positief iedereen over het merk was niet geloven. Veel van de klanten die binnenkwamen, kenden ons al, nadat ze Londen hadden bezocht. We hadden ook enkele Britse klanten die naar Amsterdam kwamen om de exclusives van Amsterdam te krijgen!

Jullie hebben een sterke community rond Astrid & Miyu. Hoe hebben jullie deze loyaliteit opgebouwd, en wat betekent dit voor de groei van jullie merk in nieuwe steden?

Gemeenschap is zo’n groot deel van het merk. We willen dat elke lokale gemeenschap voelt dat we diep geworteld zijn, niet zomaar een merk dat uit Londen is geplant. We beginnen met het betrekken van de winkels om ons heen, organiseren regelmatig evenementen met de gemeenschap. We hebben ook plannen om betrokken te zijn bij filantropische inspanningen in de steden waarin we ons bevinden.

Wat inspireerde jullie om deze allround aanpak met lasstations, piercings en fine-line tattoos te introduceren, en hoe zien jullie deze beleving verder evolueren in de toekomst?

Al deze ervaringen kwamen zo organisch tot stand. Piercing was de eerste die in 2017 werd gelanceerd vanwege vragen van onze klanten. We lanceerden het aanvankelijk alleen voor pers en influencers, maar ontwikkelden dit tot een klantenaanbod omdat zoveel mensen erom vroegen. Tatoeages kwamen toen organisch omdat onze piercers enkele vrienden uit de industrie hadden die ze in onze winkels wilden uitproberen. Toen lanceerden we in 2018 onze lasdiensten. Met al deze dingen is het ethos om een warme, toegankelijke ervaring te bieden die wordt uitgevoerd door experts met de hoogste normen.